Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uvoze se bespotrebne stvari, covjece voda, povrce koje nasi poljoprivrednici bacaju, zar nije bolje plasirati nas domaci krompir nego egipatski? S druge strane imamo totalni nekvalitet nekih nasih proizvoda gdje se stvarno ne isplati kupiti, jer nismo mi toliko bogati da kupujemo lose. Nije mi se jednom desilo da kupim neki nas proizvod, otvoris vidis klincu ne valja, vracaj se kupuj onaj tudji- bolji, cisto bacanje novca. Dajte nam kvalitet i domace ce uvijek biti broj 1.
Domaća proizvodnja se štiti samo izvozom. Apsolutno je nebitno šta domaće kupuje ili ne kupuje 1.5 miliona siromašne tallibanske SDA gologuzije.
JeKo ovaj Wehbiaj?? Njaki SDA munafik?
Kada kupujem dajem priliku domacim proizvodjacima, ali jestivo. Ne treba mi pavlaka koja se sastoji od mlijeka u prahu i koja se u vodu pretvori nakon otvaranja. Ne treba mi suho meso na auspuhu suseno, a unutra krvavo. Ako nisi u stanju hranu kvalitetno proizvesti, nemoj se ni baviti time, a nemoj me ucjenjivati i neke komplekse nabacivati jer TI kao proizvodjac stedis i ne zelis napraviti kvalitetno, pa se sakrivas iza toga "domace" prodajuci mi smece.
@Ramiz da, moguce je jer zelim SUHO, a ne krvavo da jedem. Napisao sam ti u komentaru i ponovicu...napravi po propisima i kvalitetno i ja cu kupovati, a ne u sudzuci mi stavis loj, zacine i prezlu i jos mi masno naplatis trovanje. Ako valja i sta valja to i kupim.
Nejma drzavnog ministarstva poljoprivrede.Ko je kriv znaju u NiP.
Samo strano kupovati .nazalost nasi proizvodaci misle da mogu prodavati maglu, sve razvodnjeno ne masno ne slatko ne slano siromasnih sastojaka samo amblaza napucana unutra hava zrak.ubleha i jos skuplje od uvoznih roba fuj bosnjo fataj se motike i stada nije za tebe privreda ni ekonomija.samo made in eu
Kupujmo Hrvatsko, te parole se uvijek držim.A ako slučajno nema Hrvatskog proizvoda onda Njemačko, bosansko ne dolazi u obzir.
Necemo maaovno kupovati domace dok jutrom ne primjetimo da grupe ljudi cekaju autobus za odlazak u fabriku. Mozda ce neko pitat kakve to ima veze ,ali uz pojacanu industrijaku proizvodnju sve domace se aktivira.
Koji moras biti idiot da kupujes flasiranu vodu u Bosni i Hercegovini, jbt samo Italija ima vise vode u Europi. Debili kupuju vodu iz srbije koja je napunjena uranijumom. Svake godine u srbiji se broj oboljelih od karcinoma poveca za 10000. Da ne govorimo koliko je nasa voda kvalitetnija od ostalih.
Domaći proizvodi su generalno užasnog kvaliteta. Hrana je dobra kod jednog dijela proizvođača ali je ostalo puno aditiva i vidljivo je da se štedi i zakida na ključnim stvarima, slatkiši, higijena i sredstva za čišćenje su još na nekim arhaičnim receptima iz ex-yu. Jedino sa čim nemam problem je namještaj, možda sam imao sreće da me zapadnu dobre stvari. Uložite u kvalitet i niko neće imati problema da kupi domaće čak i po premium cijeni.
Podići tužbe protiv inspekcije iz razloga jer ne kontrolišu odluku. Imate dovoljno članova u udruženju pa pokrenu tužbe, šta čekate.
Ovaj se dobro ugradio u zaštitu domaće proizvodnje. Ona zvjezdica na ambalaži se papreno plaća. Probao je levat sa svojom trgovinom pa je pukao kao kokica i onda se dosjetio da on druge povali a njemu da bude dobro. Dok je ovakvih nema nama naprijed
Podrzi privatni sektor, daj im povoljne kredite da uvode nove tehnologije, povecaju produktivnost, konkuretnost i vecu kvalitetu proizvoda i usluga. Te sistematski promoviraj izvoz, nova trzista i eto ga...ali to je veliki visegodisnji trud nece pasti sa neba.
Prvo morate pocet proizvodit domace. Propada ljudima voce i povrce jer nema prerade.
Takodjer, evo recimo travnicki sir. Najbolji. Ali kupim President Salakis jer je fino upakovan, izrezan. Onaj jogurt u kesi. Najbolji. Ali ko ce ga poslije stavljat u serpu i ostalo... Treba ulagat u preradjivacke pogone i u finkcionalan dizajn.
Jogurt u kesi 🤢🤮
Za svoje pare kupujem sta ja hocu...