Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U bankama obrtnike smatraju nezaposlenim jer po zakonu o obrtu obrtnici nemaju plate tj platne liste i automatski su im zatvorena sva vrata tako da nemogu ostvariti kredite.
U propaloj državi BiH ne daju ti da dišeš a ne da radiš! U EU besplatno ili za neku siću registriraš obrt online, imaš sva prava i obaveze, porezi smiješni, inspekcija ne postoji, pravdaš sve moguće troškove...
ova naša država radi na podsticanju crnog tržišta jer inspekcija tare"male" i bukvalno ih tjera u prekršaje,tako da iz iskustva mogu reći da su pametni oni koji rade na crno jer kao takvi nisu predmet provjera,naravno,zato ovi prijavljeni budu svako malo odrani kao bravi...pih!
Mnogi obrtnici nisu obrtnici, nego izbjegavaju placanje poreza. Narocito u gradjevinarstu, prijavljeno 2 ljudi na obrt, 50 radi neprijavljeno.
Jel ovo bolje ili losije? Zna li pisac odgovoriti nanovo pitanje?
Po meni je najbolje rjesenje povecati namete, poreze, doprinose, uvesti naknadu za svaku alatku, za prostor, naknadu 100 KM po uposleniku naplatiti mjesecno, svim obrtnicima po kosnicu pcela prodati i naplatiti im marku po pceli mjesecno i da obrtnici malo zivnu 😂😂😂
Kako povećati broj OBRTNIKA, RUDARA, PRODAVAČICA, ČISTAČICA, SPREMAČICA..... sjajna VIZIJA državne VLASTI !!!
Kod nas ima puno vise obrtnika. Stalno nesto obrcu i vrte da bi prezivili.
Jedan od a samim tim i najvažniji prijedlog za poboljšanje pozicija obrtnika jeee : "STRANAČKO OPREDJELJENJE"! Ispravite me ako griješim.