{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako otkloniti prepreke za strana ulaganja u BiH

11.10.2013. u 13:38
24
12
Kako otkloniti prepreke za strana ulaganja u BiH
24
Bosna Bank International (BBI) izdala je oficijelnu stručnu publikaciju 4. Sarajevo Business Foruma nastalu kao rezultat analize predavanja uglednih gostiju koji su podijelili svoja iskustva i znanja te učestvovali u zanimljivim diskusijama tokom SBF-a održanog 17. maja u Sarajevu.
Publikacija nosi naziv "Modeli razvoja i lekcije za Bosnu i Hercegovinu", a sastoji se od dva bitna segmenta. Prvog - koji objedinjuje analize uspješnih modela razvoja Turske, Malezije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i tranzicijska iskustva Slovenije, te drugog - koji sadrži najbolje svjetske prakse i preporuke uglednih međunarodnih institucija i njihovih stručnjaka iz četiri sektora: infrastrukture, energije, poljoprivrede i turizma.

"Publikacija ima za cilj da ovdašnjim vlastima olakša put ka otklanjanju prepreka za strana ulaganja i dostavljena je na adrese ministara na svim nivoima vlasti, članovima parlamenata u našoj zemlji i predstavnicima relevantnih institucija u BiH. Nadamo se da će BBI banka, kao organizator Sarajevo Business Foruma, ovom publikacijom doprinijeti generiranju ideja čija će realizacija pozitivno utjecati na razvoj Bosne i Hercegovine", izjavio je povodom izdavanja publikacije Amer Bukvić, direktor BBI banke.

Publikacija je za sve zainteresirane dostupna na ovom linku.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: