{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako otkloniti prepreke za strana ulaganja u BiH

11.10.2013. u 13:38
24
12
Kako otkloniti prepreke za strana ulaganja u BiH
24
Bosna Bank International (BBI) izdala je oficijelnu stručnu publikaciju 4. Sarajevo Business Foruma nastalu kao rezultat analize predavanja uglednih gostiju koji su podijelili svoja iskustva i znanja te učestvovali u zanimljivim diskusijama tokom SBF-a održanog 17. maja u Sarajevu.
Publikacija nosi naziv "Modeli razvoja i lekcije za Bosnu i Hercegovinu", a sastoji se od dva bitna segmenta. Prvog - koji objedinjuje analize uspješnih modela razvoja Turske, Malezije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i tranzicijska iskustva Slovenije, te drugog - koji sadrži najbolje svjetske prakse i preporuke uglednih međunarodnih institucija i njihovih stručnjaka iz četiri sektora: infrastrukture, energije, poljoprivrede i turizma.

"Publikacija ima za cilj da ovdašnjim vlastima olakša put ka otklanjanju prepreka za strana ulaganja i dostavljena je na adrese ministara na svim nivoima vlasti, članovima parlamenata u našoj zemlji i predstavnicima relevantnih institucija u BiH. Nadamo se da će BBI banka, kao organizator Sarajevo Business Foruma, ovom publikacijom doprinijeti generiranju ideja čija će realizacija pozitivno utjecati na razvoj Bosne i Hercegovine", izjavio je povodom izdavanja publikacije Amer Bukvić, direktor BBI banke.

Publikacija je za sve zainteresirane dostupna na ovom linku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: