Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Motike su već poluautomatske. Ti ju digneš ona sama pada
U Bosni vec razvijaju robota samoubojicu , da se ne mora bosnjo dizat u zrak u Siriji i drugim pustinjskim vukojebinama
Za robote treba visoka industrijalizacija i proizvodi viseg nivoa prerade, a i dobra investicija... A kod nas 40% nezaposlenost i niske plate = ne isplati se robotizirati nasu jednostavnu industriju... A i vlasnici nisu bas na mentalnom nivou robotizacije
Cega? Ahahahahaha....koja crna robotizacija u ovakvoj drzavi sa ovako primitivnim stanovnistvom ...mi tek tocak trebamo otkriti.pa kod nas usrani podvoznjak ne znaju napraviti a da ne poplavi poslije kišice.
Jedan robot zamjeni 10 radnika.... Ugrubo receno, neki i po nekoliko desetina, ali sve manje potraznje ce biti za obicnim radnicima.
Kakva robotizacija, na fakultetima širom BIH i dalje glavni nastavni instrumenti tabla, kreda i knjige iz prošlog stoljeća sa crno-bijelim slikama. Ko će razvijati i održavati robote ?
@POLAT123ALEMDAR To ce raditi Skandinavci koji imaju kompjutere od predskolskog razreda i kojima su sve knjige elektronske.....
kad i preostali ljudi odu u eu i bakir u tursku postotak robotizacije ce biti ogroman
Mi smo svi roboti, šutimo radimo a održavanje minimalno...
Jel se u školama još uvijek uči o robovlasničkim/feudalnim društvima ili je to zamijenjeno modernom bosanskohercegovačkom istorijom?
Naši radnici su robotizirani, bez prava glasa, mišljenja, zaštite, prava.. ako se ne sviđa jednom, ima 200 drugih da ga zamijeni. Radiće legaliziranu 72h radnu sedmicu, ako se razboli da dođe na red da uradi nalaze čekati oko godinu dana. Istovremeno će ih gazda tjerati da kupuju kod njega robu kojoj je istekao rok ili je počela da trune.. dok će isti taj gazda vozati auta koja koštaju na stotine hiljada markica, kupovati nekretnine u milionskim iznosima ..
@VOTAFAK Tako ce im biti sve dok rostiljaju i opijaju se za prvi maj, umjesto da demonstriraju i bore se za svoja prava..... Tamo gdje je radniku dobro, tu su se izborili za to dobro, nisu rostiljali i cekali da im neko drugi rijesi probleme...
Tandzara trrr ,sekurita i robotizacija😂😂😂😂😂😂