|

Kakanjska firma "Delibašić poliuretani" otvara novu fabriku

Kakanjska firma "Delibašić poliuretani" otvara novu fabriku
200
Klix.ba
14.11.2014. u 11:07
11
komentara
200

dijeljenja
Kakanjska firma "Delibašić poliuretani" otvara novu fabriku
"Od Dana nezavisnosti do Dana državnosti" u najkraćem bi se mogao opisati period izgradnje nove fabrike kakanjske firme "Delibašić poliuretani", koja je bosanskohercegovačkoj i široj javnosti poznata po brendu "Moj san".
Kamen-temeljac za novu fabriku firme koja se bavi preradom meke poliuretanske pjene (spužve) za potrebe industrije namještaja i široke potrošnje, te proizvodnjom gotovih tekstilnih proizvoda kućne galanterije, položen je 28. februara 2014. godine, u okviru programa obilježavanja 1. marta - Dana nezavisnosti BiH.

Dakle, za samo nekoliko mjeseci u kakanjskom naselju Čatići, u blizini Separacije, izgrađena je nova fabrika, saopćeno je iz Općine Kakanj.

Otvaranje nove fabrike zakazano je za 26. novembar 2014. godine, a ovaj događaj je uvršten u zvanični Program obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH kojeg će realizirati Općina Kakanj.

Radi se o velikoj investiciji koja je u dosluhu sa općim nastojanjima Općine Kakanj da kroz brojne olakšice stimuliše izgradnju novih proizvodnih pogona što rezultira i novim zapošljavanjima.

U vremenu opće krize Kakanj je jedna od rijetkih sredina u BiH u kojoj se razvija poduzetnička inicijativa, grade nove fabrike i novi proizvodni pogoni.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...