{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


JP Autoceste FBiH dobile certifikat za kvalitet

19.11.2013. u 11:54
64
25
JP Autoceste FBiH dobile certifikat za kvalitet
64
JP Autoceste FBiH dobile certifikat za kvalitet
U Trebinju, okviru 8. Konferencije kvaliteta u BiH, Javnom preduzeću Autoceste FBiH d.o.o. Mostar uručen je certifikat o zadovoljavanju standarda u oblasti sistema upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008.
Proceduru provjere dostizanja standarda, kao i dodjelu certifikata provela je renomirana certifikacijska kuća TÜVadria d.o.o. Sarajevo, koja je partner u svijetu priznate certifikacijske kuće TÜV Thüringen. Direktoru JP Autoceste FBiH Ensadu Kariću certifikat je uručio direktor TÜVadria d.o.o. Sarajevo Muamer Peljto.

"Kvalitetno i profesionalno poslovanje je sistem vrijednosti Javnog preduzeća Autoceste FBiH. Meni predstavlja izuzetno zadovoljstvo što smo uspjeli dobiti certifikat ISO 9001:2008 i to pokazuje našu opredjeljenost ka uvođenju sistema kvaliteta i istrajnosti na radu u preduzeću koje je zasnovano na kvalitetnom poslovanju. Ovaj certifikat je još jedan dokaz naše posvećenosti poslu", istakao je direktor JP "Autoceste FBiH" d.o.o. Mostar Ensad Karić povodom dodjele navedenog certifikata.

U ovom konkretnom slučaju certifikat o ispunjavanju stadarda u skladu sa ISO 9001:2008 dodijeljen je za oblast pripreme, organizacije i vođenja izgradnje autocesta i brzih cesta, te za upravljanje, održavanje i zaštitu izgrađenih dionica autocesta i brzih cesta.

Procesni pristup u sistemu upravljanja, te orjentiranost ka zadovoljavanju zahtjeva krajnjih korisnika, a to su u ovom konkretnom slučaju svi oni koji se voze autocestom i brzim cestama kojima upravlja JP "Autoceste FBiH" d.o.o. Mostar, dva su ključna kriterija koja su JP Autoceste FBiH ispunile.

"Posebno je značajno da je jedno javno preduzeće, kao što su Autoceste Federacije BiH, prepoznalo značaj dostizanja savremenih standarda u oblasti upravljanja kvalitetom. To je ostvareno, prije svega, zahvaljujući mladim i kompetentnim ljudima, koji su educirani i koji znaju šta znači kvalitetno rukovođenje, šta je menadžment, šta znači biti poduzetnik i šta znači investirati u svoje resurse i kadrove. Samo kvalitetan tim ljudi ovako nešto može uspješno realizovati", istakao je Peljto.

Na kraju, direktor Karić je najavio rad na dostizanju međunarodnih standarda u oblasti zaštite životne sredine, kao i u oblasti sistema upravljanja sigurnošću i zaštitom na radu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: