Privreda
45

Još uvijek postoji način jednostavnog i mirnog života – u Centru Sarajeva

Nastojeći da smjesti ugodnost življenja u samo srce Sarajeva, Lake d.o.o. je u ulici Skenderpašina 31 izgradio stambeni objekat, koji budućim stanarima osigurava mir i privatnost, iako se njihov dom nalazi u samom centru grada. Jedna je od rijetkih ulica gdje vlada mir i gdje saobraćaj nije frekventan u tolikoj mjeri kao u ostatku Sarajeva, što ovu lokaciju čini idealnom za stanovanje.

"Nastojali smo da otklonimo sve smetnje ugodnom i mirnom životu u takvom dijelu grada. Buku smo izbjegli samo skrečući sa glavne ceste nekih 100m. Smanjili smo režijske troškove kvalitetnom izgradnjom i eko-inovacijom. Također, redukcija vode koja je na snazi ne predstavlja nikakav problem stanaru, i za to smo se pobrinuli. Neometana ugodnost je postala luksuz – luksuz koji smo željeli da omogućimo kupcu u potpunosti", navode iz Lake d.o.o.

Objekat spada u novu generaciju zgrada, koje imaju visoke uslove energetske efikasnosti čime je na minimum smanjen negativan uticaj po okolinu, što doprinosi i smanjenju troškova održavanja. Za razliku od dosadašnjih metoda zagrijavanja, primijenjena je nova tehnologija putem toplotnih pumpi. Ova tehnika grijanja/hlađenja u kombinaciji sa najsavremenijom izolacijom garantuje uštede i do 60%.

Obzirom na činjenicu da je u Sarajevu većim dijelom godine, posebno u ljetnom periodu, na snazi redukcija vode što u mnogome otežava uslove života građanima budući stanari ove zgrade ne trebaju brinuti. Objekat je opremljen vlastitim rezervarom vode koji ima dovoljan kapacitet da svih 30 stambenih jedinica opskrbi vodom i u periodima kada je redukcija na snazi.

Jedan od noviteta na tržištu uključuje i sistem "pametnog stana" pomoću kojeg vlasnik stana može veoma jednostavno i bez IT znanja upravljati svim sistemima u svom stanu (rasvjeta, grijanje, alarm, video nadzor, statistički prikaz potrošnje svih kućnih uređaja i sl.), preko smartphone-a ili tableta.

Stanovi su etažirani, spremni za useljenje, cijena se kreće od 3.170-3.450 KM (+PDV), te je procedura kupoprodaje jako pojednostavljena. Također tu je i opcija kupovine garažnog parking mjesta u podzemnim etažama objekta. Više info na lake.ba

LAKE d.o.o. je porodična sarajevska kompanija, sa dugom i bogatom tradicijom u pružanju usluga inžinjeringa u građevinarstvu. Investiranjem u izgradnju energetski efikasnih objekata postavljaju se novi standarde izgradnje i stanovanja na bh tržištu.