|

Još jedan hotel u centru Sarajeva: Hotel Opal Home otvorio vrata gostima

Još jedan hotel u centru Sarajeva: Hotel Opal Home otvorio vrata gostima
221
Klix.ba
27.11.2014. u 13:40
56
komentara
221

dijeljenja
1/13 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
2/13 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
3/13 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
4/13 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
5/13 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
6/13 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
7/13 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
8/13 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
9/13 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
10/13 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
11/13 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
12/13 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
13/13 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Sarajevo je danas postalo bogatije za još jedan hotel. U samom centru grada svečano je otvoren Hotel Opal Home, koji predstavlja dio Opal grupacije iz Bihaća.
Hotel se nalazi u ulici Despićeva na broju 4, raspolaže sa 12 komfornih i dobro opremljenih soba, a u kategoriji je 4 zvjezdice.

Kako je rečeno na današnjem otvorenju, Hotel Opal Home je novi dragulj u hotelijerstvu koji čini bogatijom hotelsku ponudu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Idealan je za poslovne turiste, ali i za sve one koji žele otkriti tajne i ljepote Sarajeva. Namijenjen je i za smještaj porodica kojima je potreban odmor od stresne svakodnevnice. Posebnu prednost daje mu blizina Baščaršije, što gostima pruža mogućnost obilaska kulturno-historijskih znamenitosti.

"Iskoristiti ću priliku da se prvo zahvalim svojoj porodici, konsultantima, arhitektima, izvođačima i svima koji su učestvovali i na bilo koji način podržali ovaj uspješni projekt. Nadam se da ćete i u budućnosti biti naši gosti“, izjavio je Haris Ćoralić, predsjednik Uprave Opal commerce d.o.o.

Prisutnima se obratio i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić koji se zahvalio investitorima što su jedan takav objekat otvorili u srcu starogradske općine.

"Nadam se da će Opal grupacija otvoriti još puno ovakvih objekata", rekao je Hadžibajrić.

U sklopu hotela nalazi se restoran Preferito, koji gostima nudi ukusnu i raznovrsnu mediteransku kuhinju.

"Sa velikim zadovoljstvom smo prihvatili da budemo saradnici Opal grupe iz Bihaća na ovako interesantnom projektu. Hotel Opal Home je koncipiran kao boutique hotel, a mi smo radili na izradi strategije poslovanja, treningu osoblja i na odabiru dobavljača. Sarajevo je zaista u pravom smislu riječi dobilo još jedan hotelski dragulj u srcu grada", izjavio je Amer Ćorić iz kompanije Dubos doo, koja je bila glavni konsultant.

Goste je na današnjem otvorenju zabavljala profesorica violine Lejla Piljević.
Prijavi grešku


Komentari (56)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...