{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jama Raspotočje uskoro sa minimalnom dnevnom proizvodnjom

F
8.1.2015. u 11:31
9
30
Jama Raspotočje uskoro sa minimalnom dnevnom proizvodnjom
9
Jama Raspotočje uskoro sa minimalnom dnevnom proizvodnjom
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Aktivnosti na otvaranju novih radilišta u jami Raspotočje zeničkog Rudnika mrkog uglja odvijaju se planiranom dinamikom, a neki od radova napreduju i brže od planiranih, tako da se prva manja, ali stalna proizvodnja, može očekivati već za 60 dana.
"Radovi idu planiranom dinamikom, a sa sanacijom stanja u jami odvijaju se i radovi na pripremi novih otkopnih polja. Možemo očekivati da ćemo uskoro dnevno izvoziti oko 150 tona sa pripremnih radilišta, a naš končan cilj je proizvodnja sa mehanizacijom i metodom širokočelnog otkopa. Već u februaru ćemo početi sa ubacivanjem širokočelne mehanizacije koja bi početkom naredne godine trebala da bude u punom eksplatacionom ciklusu i jama Raspotočje će tada imati proizvodnju od oko 1.100 tona visokokvalitetnog uglja", rekao je za Agenciju Fena Esad Čivić, direktor RMU Zenica.

Pored problema koji su ih zadesili, Uprava rudnika je uspjela da izvrši sve obaveze prema rudarima i zaposlenicima. Tako su u protekloj godini isplaćene sve plaće, sa prosjekom na nivou preduzeća od 960 KM, isplaćen je regres u iznosu od 907 KM, tradicionalna nagrada povodom Dana rudara od 300 KM, a svi zaposleni imaju plaćenu naknadu za topli obrok u iznosu od 15 KM po radnom danu.

Rudnik Zenica je uspio da izmiri i sve zakonske obaveze, kao i da ispuni dogovorene obaveze prema Kantonalnom zavodu zdravstvenog osiguranja ZDK-a u vezi plaćanja zaostalih dugovanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: