Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Siromasne zemlje izvoze sirovine jer su jeftinije, a uvozi gotove proizvode jer su skuplji. Zato cemo mi uvoziti cips i ostale proizvode od krompira, al hajd bolje ista nego nista izvoziti :)
još samo da napišete kako će naš poljoprivrednik konkurirat onom na zapadu koji ima velike i redovne poticaje ... ili se podrazumjeva da ćemo najkvalitetniji krompir dati budzašto
Ma dobro krompir, al' kad' im pocnemo krtolu izvoziti... e, vidjet ces onda.
Mi njima nas top po kvaliteti krompir odma iza skandinavskog po cijeni 20 feninga oni nama pet puta manje krompira u obliku rakovskog cipsa po cijeni 70 feniga jer glupi bosnjo nece da jede svoj cips nego mora biti francov i onaj brkati pricelles kako se vec zove.
Bodnjsk sam sa dna kace al svaka cast ministru Mirku Šaroviću, da je u svakom ministarstvu po jedan vakav sposoban a ne onaj sto Baketu viri iz guzice
ne zaleći se ... kompletna priča je šupljak i služi samo u propagandne svrhe ... od ovog posla niko kuću napravit neće
Ne prodajem moje komprirove debelim masnim europljanima, za bosance 0,70 po kg. Prodaja kreće od septembra, nije frcan, od zlatice ga čuvam kuhanom žarom. Mašala rodio. Veće količine manja cijena.
o uspjehi BiH na poljima krompir anajbolje govori slijedeca vijest: Krompir je povrće koje Srbija najviše izvozi, blizu 20.000 tona i dalje odlazi najpouzdanijim partnerima - Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Izvor: Al Jazeera
ovo je vise bila birokratska tj. papirna vijest. niko ne rece koliko mi to krompira izvozimo u EU , a koliko uvozimo u obliku raznih krompir preradjevina. inace kod nas svaki seljak zna sta je merkantilni krompir.
Kako to Merkatilnog, zar nije Konzum uzeo Merkator?
bravo za uspjeh!