Pansion Sulić
45

Izuzetna investicijska prilika: Na prodaju stambeno-poslovni objekat u srcu Međugorja

Hotel Sulić
Hotel Sulić
Općinski sud u Čitluku, na temelju Zaključka o drugoj javnoj prodaji pod brojem 55 0 Ip 011875 22 Ip, obavještava zainteresovane strane, kako pravna tako i fizička lica, o nadolazećoj javnoj prodaji nekretnine koja se održava 9. novembra u 12 sati u prostorijama Općinskog suda u Čitluku.

Riječ je o jedinstvenoj prilici za investiranje - stambeno-poslovnom objektu Pansion Sulić, smještenom u Čitluku, Međugorje, Bijakovići u ulici Vukovarska 13.

Ovaj objekt površine 1.012 m², izgrađen 1989. godine, a proširen 2000. godine, doživio je adaptaciju i dogradnju 2012. godine kada je dodano devet soba i lift. Nalazi se u samom epicentru vjerskog turizma i predstavlja izvanrednu priliku za investiranje u svjetski poznatom centru vjerskog turizma.

Hotel Sulić
Hotel Sulić

Pansion Sulić sastoji se od ukupno 40 soba, uključujući šest jednokrevetnih, 23 dvokrevetne, 10 trokrevetnih i jednu četverokrevetnu sobu, što čini ukupno 86 kreveta. Osim toga, objekt uključuje i dva restorana zatvorenog tipa s ukupno 90 sjedećih mjesta.

Objekt se prostire na tri etaže:

  • Prizemlje sadrži garažu, prijem gostiju, kuhinju sa ostavom i uredom, restoran, recepciju, sanitarije, ulazni trijem, hodnici, vjetrobran, stubište, sobe, dvije ostave, kotlovnica i atrij.
  • Na prvom spratu nalazi se pansion sa stepeništem, hodnicima, 13 soba i dvije terase, te stan sa bazenom (wc, dnevni boravak, kuhinja, ostava, vešeraj, terasa i lođa).
  • U potkrovlju se nalazi pansion (hodnik, sobe) i stan (hodnik, četiri sobe, kupatilo i terasa).
Hotel Sulić
Hotel Sulić

Procijenjena vrijednost ovog atraktivnog objekta iznosi KM 4.660.212,85, pri čemu je minimalna ponuda određena na 1/3 procijenjene vrijednosti u skladu sa Zakonom o izvršnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani za sudjelovanje u ovoj javnoj licitaciji moraju uplatiti depozit u iznosu od 10.000 KM na račun Općinskog suda u Čitluku, broj računa: 3381202253913449, najkasnije do dana održavanja javne licitacije, te dostaviti odgovarajući dokaz sudu prije početka ročišta.

Javna licitacija će se održati u prostorijama Općinskog suda u Čitluku, soba broj 11, na adresi Kralja Tomislava 75 u Čitluku.

Za sve dodatne informacije i upite, zainteresirane strane mogu kontaktirati na broj telefona 061 485 572 ili putem e-mail adrese: [email protected].

Ova prilika predstavlja jedinstvenu investicijsku mogućnost u srcu Međugorja i privlači pažnju potencijalnih ulagača s vizijom.