Simbol centra grada
1.1k

Izetbegović, Zvizdić i predstavnici Al Shiddi grupe otvorili hotel Swissotel u Sarajevu

Piše: M. N.
Foto: K. S./Klix.ba
(Foto: K. S./Klix.ba)
Svečanim presijecanjem vrpce večeras je u Sarajevu otvoren Swissotel, jedan od najluksuznijih hotela iz grupacije Accor Hotels. Vrpcu su presjekli predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, te predstavnici Al Shiddi gurpacije.

Otvorenju hotela sa 5+ zvjezdica u koji je uloženo 150 miliona eura, prisustvovale su brojne zvanice, među kojima su bili ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, te brojni ambasadori.

Nakon kratkog obraćanja, gosti su imali priliku obići hotelske sobe i druge prostorije, a potom uživati u zakuski.

Investitor Suleiman Al Shiddi kazao je da taj projekt ne bi bilo moguće realizovati bez pomoći njihovog tima, dioničara, bh. vlasti i svih ostalih koji su indirektno pomogli, te im je iskazao veliku zahvalnost.

"Ovaj projekt je napravljen da traje narednih 100, pa i 200 godina. Vjerujem da će Sarajevo postati privlačna destinacija za turiste iz Kine, s Bliskog istoka i svih ostalih država", naveo je Al Shiddi.

Swissotel u Sarajevu ima 21 sprat i 218 soba, od čega je 40 apartmana. Sve sobe su prostrane i moderno opremljene, a prozori se protežu od poda do stropa i pružaju nevjerovatan pogled na grad i okolne planine.

U ponudi je i predsjednički apartman koji se proteže na 365 m2. Ovaj apartman namijenjen je VIP gostima i visokim delegacijama koje će na jednom mjestu imati sve što im je potrebno. Ovaj apartman, između ostalog, ima sobu za batlera, sobu za osiguranje, manju sobu za sastanke, kao i zaseban wellness i spa dio.

Swissotel Sarajevo ima konferencijske sale i prostorije za sastanke, spa centar od 1.000 m2 na dva sprata i bazen s jedinstvenim pogledom na Sarajevo. Osim toga, posjetioci mogu popiti kafu ili doručkovati u Caffeu Swiss koji radi na principu bifea ili objedovati u a la carte restoranu "The Fusion" koji ima "otvorenu kuhinju".

Gosti će uživati u luksuzno uređenom interijeru koji predstavlja fuziju bosanskohercegovačke tradicije i profinjenosti švicarskog modela uređenja prostora.