{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iz JP Autoceste FBiH apeluju na političare da ih ne koriste u predizborne svrhe

18.9.2014. u 12:13
187
75
Iz JP Autoceste FBiH apeluju na političare da ih ne koriste u predizborne svrhe
187
Iz JP Autoceste FBiH apeluju na političare da ih ne koriste u predizborne svrhe
U posljednje vrijeme sve češće u medijima pojedine političke stranke koriste projekat izgradnje autoceste u svrhu političke promocije. JP Autoceste FBiH tokom predizborne kampanje postaje predmet prepucavanja i medijskih istupa političkih stranaka, navode iz ove bh. kompanije.
Ističemo da projekat izgradnje autoceste nije politički projekat već projekat svih građana, a rezultat je rada i zalaganja menadžmenta i uposlenika ovog preduzeća, navode iz Autocesta FBiH.

Razumijemo predizbornu nervozu političkih partija, ali izgradnja autocesta kao projekat od interesa svih Bosanaca i Hercegovaca ne smije biti predmet političkog potkusurivanja. Ukazujemo javnosti da direktor JP Autoceste d.o.o. Mostar Ensad Karić je profesionalan i nezavistan stručnjak kome je povjereno vođenje ovog preduzeća. JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar rade apsolutno transparetno i ostvarilo je potpunu saradnju sa svim insititucija javne vlasti. Uprkos tome, političke stranke, radi svojih a ne sveopštih javih interesa, i dalje vrše pritisak na institucije jer im pogoduje da fabriciraju neistine i afere u ovim predizbornim danima, dodaje se u saopštenju.


Dugi niz godina čekalo se na izgradnju autoceste i narod BiH ne smije i dalje trpiti politikanstvo na ovom polju. Očigledni rezultati postignuti na izgradnji autoceste trebaju ostati van političkih dešavanja. Apelujemo na sve političke subjekte da se suzdrže od korištenja ovog projekta u dnevno političke svrhe, navode iz ove bh. kompanije.

Podsjećamo javnost da su JP Autoceste FBiH završile poddionicu Zvirovići – Kravice za sedam miliona KM manje nego što je ugovoreno i da će ta sredstva biti uložena u sanaciju regionalnih i lokalnih cesta što će građani BiH znati prepoznati bez da im političari otvaraju oči, stoji u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: