{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Investitori iz Katara zainteresirani za ulaganje u turističke potencijale KS

14.10.2013. u 15:34
5
22
Investitori iz Katara zainteresirani za ulaganje u turističke potencijale KS
5
Investitori iz Katara zainteresirani za ulaganje u turističke potencijale KS
Potencijalni investitori iz Katara razgovarali su danas sa ministrom privrede Kantona Sarajevo Emirom Hrenovicom o mogućnostima za investiranje u turističke potencijale na lokalitetima Bjelašnice i Igmana.
Investitore Khamis Salema Alsuwaidija i Mohameda Sulaimana Alhamadija predvodio je Husein Panjeta, bivši ambasador BiH u ovoj zemlji.

"Investitori su već obišli nekoliko zemljišnih parcela na bjelašničkom platou a koji je prema njihovim procjenama idealan za ulaganja u turizam“, izjavio je ministar Hrenovica, precizirajući da je najveći interes iskazan za gradnju apartmanskih naselja.

Investitori su upoznati sa vlasničkom strukturom zemljišta, te livada, šuma, pašnjaka i devastiranih objekata na ovom području kao i sa resursima kojima raspolaže Kanton Sarajevo.

"Predstavljeni su im lokaliteti koji su pogodni za ulaganja u planinski turizam, ali i poljoprivredu i stočastvo, kao i prateće uslužne djelatnosti. Sugerisali smo da na ovom području postoje i mogućnosti razvoja seoskog turizma“, dodao je ministar Hrenovica.

Kako je istakao, narednih dana biće nastavljeni razgovori sa investitorima, a u planu je i organizacija susreta privrednika Bosne i Hercegovine i Katara idućeg mjeseca, saopćeno je iz Pres službe Vlade KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: