Komentari (151)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E cuj ti ove Cenicke kaze narod ce ici u RS da pusi cigare 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ja sam pusac ali nemam nikakav problem sa ovim. Manje cu da pusim a i manje cu da trujem ostale oko sebe. Treba biti realan ovakav zakon je svugdje u svijetu manje vise isti.
Zabranit cigare i pusenje u javmosti odmah.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Evo pušač sam,ali sam za to da se donese taj zakon, ali i da se sprovodi.Ovim ugostiteljima svaki zakon smeta, a ne smeta svaki dvadeseti račun izdat.Ako nam privreda ovisi od ugostitelja i pušača, neka nemamo ni to.
živim za dan kada će zabraniti pušenje u kafanama
U objektima gdje se služi hrana, treba zabraniti. Dođem u restoran, taman krenem da jedem, a neki seljak za susjednim stolom zapali cigaretu i ja treba to da udišem. U klubovima može ostati na snazi.
Kakvi spinovi samo! Nigdje u Evropi nema pušenja u zatvorenom i nikome nije propala ekonomija.
Mene kao ne nepusaca neunistava. Kome ae pusi,nwk izadje van i nek zapali,kao u svakoj normlanoj zemlji.
Duhan treba svrstati u red lakih droga i zakonom zabraniti njegovu upotrebu
Ja koliko znam u Njemackoj kad je uveden zakon,davno i nijedna nije propala uvezu tog zakona.Ako propada onda usluge kvalitet itd nisu uredu bile,il gazde preko svojih mogucnosti zivjeli na kredite lizing auta itd.
Nije svugdje zabranjeno u Njemačkoj. To se razlikuje od države do države.U Berlinu je pušenje dozvoljeno u restoranima. U Bavarskoj ili Sjevernoj Rajni-Vestfaliji gotovo 40% svih normalnih kafića i barova je bankrotiralo. Većina država također dozvoljava takozvane pušačke zone u zatvorenom prostoru.
Zakon je trebao biti isvojen prošle godine.
Najveca dob zivota nepusaca i ovih zdravih je plafon 50god,a pusaca tj nezdravih prosjek 90god zivota.Pa 90% oboljelo od corone nepusaca jbt sta se ima pricat.
Haha Odakle ti vadis statistiku,iz kinder jaja?🤣🤣
Otkud ovolimo nepusaca? Najzesci su protivnici nekadasnji pusaci.
Najzalivije bi mi bilo za nargila barove.. 🤓
I treba ,zašto bih ja smrdio kao pepeljara po povratku kući iz ugostiteljskog objekta?.
Pricas gluposti gospodjo, ja u svojoj kancelariji u Cirihu kokoj sam bio sam nisam smio pušiti ni sa otvorenim prozorom. Kazne su do 3000 CHF (5500 KM) Ultimativno u svakom javnom prostoru je stroga zabrana pušenja. U roku od 3 mjeseca je civilizoirani narod to shvatio i restorani rade kao i prije uvjek. A to sto će pušaći ići u RS i to me zaboli! Jeste ri razmišljali gdje su do sada išli nepušači???
zabraniti nepušačima ulaz u objekte i problem riješen.
u kafanama i drugim birtijama i ne treba zabranjivati u restoranima i drugim ugostiteljskin objektima gdije se sluzi hrana , tu treba zabraniti.
u cijeloj njemackoj zabranjeno pusenje u javnim drzavnim objektima udjes u BIH konzulat mislis da si u kockaonici
Nije svugdje zabranjeno u Njemačkoj. To se razlikuje od države do države.U Berlinu je pušenje dozvoljeno u restoranima.