Pomoć firmama
6

Hrvatska gospodarska komora otvara ured u Mostaru

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Hrvatska gospodarska komora (HGK) otvorit će svoj Ured u Mostaru u ponedjeljak, 9. aprila, u sklopu Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine, a predsjednik HGK Luka Burilović rekao je da je želja kroz rad mostarskog Ureda pomoći lokalnim firmama uči na hrvatsko tržište i tržište EU, priopćeno je u subotu iz HGK.

"Hrvatske firme već su dugo prisutne na tržištu BiH i tu se osjećaju kao doma, na nama je da kroz komorske sustave lobiramo da im se poslovanje dodatno olakša i da im pomognemo oko izazova s kojima se susreću. Želja nam je da kroz rad ovog Ureda pomognemo i lokalnim firmama koje žele ući na hrvatsko tržište i jedinstveno tržište EU od 500 miliona ljudi", poručio je predsjednik HGK Luka Burilović.

Predsjednik HGK, koji će se, uz ostale, obratiti na svečanom prijemu u povodu otvaranja Ureda Hrvatske gospodarske komore u Mostaru, dodao je kako je otvaranje Ureda HGK još jedan korak prema jačanju izvozne orijentacije hrvatske privrede i dugoročno održivog ekonomskog rasta, prenosi Hina.

Burilović će posjetiti i Mostarski sajam privrede koji se održava od 10. do 14. aprila. Na njemu će ove godine uz potporu HGK izlagati 20-tak hrvatskih kompanija iz raznih sektora, a ponovno će se predstaviti i vinari okupljeni pod brendom Vina Croatia – vina mosaica.

U sklopu sajma održat će se i konferencija Foruma privrednih komora jadransko-jonskog područja koja će se baviti regionalnim izazovima budućnosti, poput energetike i digitalizacije, navode iz Službe za komunikacije HGK.