Zimska sezona počinje
39

Hotel Jahorina je smješten na ski-stazi i bit će savršen izbor za sve ljubitelje zimskih sportova

M. P.
Spektakularno otvaranje zimske sezone na Jahorini planirano je od 3. do 5. decembra, a ljubitelji zime i zimskih sportova već znaju da ova olimpijska ljepotica svake godine ima nešto novo da ponudi svim posjetiocima.

S obzirom na to da je u toku izgradnja grandioznog hotela Jahorina Mountain Resort & Spa, u narednim godinama Jahorina će biti sadržajno još bogatija.

Iako su radovi u toku, hotel Jahorina za sve posjetioce Jahorine od 3. do 5. decembra spremio je showroom u kojem će moći da saznaju sve što ih interesuje o najsavremenijem planinskom resortu na našim prostorima, kao i o prodaji raspoloživih apartmana.

Prema riječima investitora Galens Invest, jedne od vodećih domaćih građevinskih firmi sa velikim iskustvom i brojnim uspješnim projektima iza sebe, planirani rok za završetak apartmana je do jula 2025. godine.

Apartmani će biti opremljeni premium kvalitetom opreme, po funkcionalnom sistemu ključ u ruke. Vlasnik apartmana imat će mogućnost da, ukoliko želi, bude dio hotelskog sistema. Apartmani koji će kupcima biti na raspolaganju nalaze se u sklopu hotelskog kompleksa, a po strukturi će biti jednosobni od 22 kvadrata, jednoiposobni od 35 kvadrata, dvosobni od 38 do 50 kvadrata, trosobni 60 do 70 kvadrata, sve do 120 kvadratnih metara, sa tri spavaće sobe i dnevnim boravkom. Na zahtjev kupaca moguće je kreirati i veće jedinice.

Ono što je sigurno važno svim potencijalnim kupcima jeste činjenica da su apartmani toplom vezom povezani sa svim dijelovima hotelskog kompleksa Jahorina i to direktnim ulazom u liftove iz garaža kompleksa, direktnom komunikacijom sa SPA & Wellness centrom, centralnim holom, restoranima – barovima i ostalim mnogobrojnim sadržajima.

S obzirom na to da nam dolazi zima i da je Jahorina omiljeno mjesto za skijaše ne samo Bosne i Hercegovine, nego i okolnih zemalja, pa i šire, prednost hotela Jahorina Mountain Resort & Spa je što će biti smješten na ski-stazi i imat će svoju vlastitu skijašnicu koja će svim gostima omogućiti da rentaju opremu i izađu na ski stazu jednostavno i bez komplikacija.

Skijašnica je dizajnirana i osmišljena tako da pruži maksimalnu uslugu i komfor svim gostima. Pozicionirana je na nivou staze Prača na kojoj se nalazi i sam hotel. Dolazak do skijašnice je liftom iz hotelskih soba, a iz skijašnice bez ijednog stepenika gosti će se moći spustiti u svojoj opremi direktno na stazu. Ovo je nešto što je rijetkost kada se govori o smještaju, na bilo kojoj planinskoj destinaciji, kako kod nas tako i u inostranstvu.

Skijašnica je opremljena vrhunskom i najmodernijom ski i bord opremom koju možete iznajmiti ili kupiti. Za sve vlasnike apartmana u sklopu hotelskog kompleksa bit će i posebno izdvojen SKI DEPO gdje će gosti moći sigurno odložiti svoju opremu tokom boravka na Jahorini.

Nakon skijanja posjetioci će imati priliku da se odmore u restoranskom dijelu hotela Jahorina, gdje će moći popiti piće ili pojesti topli i ukusan obrok, a oni koji požele i malo više odmora u hotelu će imati priliku uživati u Wellness & Spa i fitness centru, gdje će u ponudi imati brojne sadržaje, od bazena, saune, fitnesa, do spacijalno dizajniranih soba za vrhunsku masažu.

Dok tako skijate ili uživate u sauni ili na bazenu, da i vašoj djeci ne bude dosadno pobrinut će se hotelska igraonica, koja će biti prilagođena uzrastu svakog djeteta. Bit će dizajnirana tako da zadovolji zahtjevne standarde najmlađih, pa u sklopu igraonice pored prostora za proslavu rođendana postoji i gaming room.

Da bi vaši zima i odmor protekli bez briga, hotel Jahorina pobrinut će se i za vašeg četverotočkaša, te će u sklopu hotela na čak tri nivoa povezana toplom vezom, biti dovoljan broj garažnih parking mjesta tako da svaki gost ili vlasnik apartmana može bezbrižno da parkira svog ljubimca.

Dakle, zimska sezona otvara se uskoro, a svi zainteresovani za ono što će hotel Jahorina moći da ponudi posjetiocima ove planine, kao i o kupovini apartmana, mogu informacije dobiti u showroomu koji su spremili za posjetioce.