{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hoće li Wizz Air proglasiti Aerodrom Tuzla baznim?

F
18.7.2014. u 17:22
65
47
Hoće li Wizz Air proglasiti Aerodrom Tuzla baznim?
65
Hoće li Wizz Air proglasiti Aerodrom Tuzla baznim?
Sa današnjeg sastanka (Foto: Vlada TK)
O održivosti i razvoju Međunarodnog aerodroma Tuzla premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić razgovarao je danas sa Jozsefom Ujhelyijem i Janosom Baritsom, menadžerima mađarske kompanije Wizz Air.
Sastanku su prisustvovali i ministar prometa i komunikacija FBiH Enver Bijedić, ministar trgovine, saobraćaja i turizma TK-a Mustafa Isabegović i direktor JP MAT d.o.o. Esed Mujačić.

Značajno povećanje obima saobraćaja i profesionalno pružanje aerodromskih usluga opredjelilo je mađarsku niskobudžetnu kompaniju Wizz Air da u narednom periodu razmatra mogućnost proglašenja Aerodroma Tuzla baznim aerodrom, što bi imalo za cilj stalno stacioniranje određenog broja aviona.

Ovo bi, prema riječima ministra Bijedića, značilo zapošljavanje većeg broja ljudi, međutim, ono na čemu se insistiralo je "povećanja prihoda Wizz Aira kako bi Tuzlanski aerodrom u budućnosti mogao bolje da funkcioniše i ima finansijski povoljnije rezultate".

"Danas se realizuju ideje u dijelu putničkog saobraćaja. Posebno nam je važan razvoj cargo saobraćaja, odnosno da sa ovog aerodroma ubuduće lete avioni koji će biti natovareni robama proizvedenim u TK-u na način da to bude poljoprivredna, ali i roba visokotehnoloških karakteristika", rekao je premijer Umihanić.

Današnji razgovori protekli su u traženju kompromisnog rješenja koji ne bi ugrožavao trenutno funkcionisanje i poslovnu saradnju sa Wizz Airom te je dogovoreno da Vlada TK-a uputi pismo namjere poslovnim parnterima u Mađarskoj u kojem će navesti finansijske zahtjeve od Međunarodnog aerodroma Tuzla, saopćio je Ured za zajedničke poslove kantonalnih organa TK-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: