Privreda
402

HIFA Group promovirao novi reklamni spot sa Amelom Tukom

Klix.ba
Jučer je u prostorijama kina Meeting Point u Sarajevu upriličena promocija reklamnog spota HIFA GROUP „Do cilja samo sa najboljim“. Glavna uloga u ovom spotu pripala je najboljem bosanskohercegovačkom atletičaru Amelu Tuki, koji je ujedno i zaštitno lice ove grupacije.

Reklamni spotovi vrhunske kvalitete u verzijama od 60 sekundi i 30 sekundi na bosanskom i engleskom jeziku iza čije produkcije stoji domaća kompanija "Gotiva" premijerno su prikazani na kino platnu.

U ime grupacije Hifa, prisutnima se obratio Ahmed Ahmetlić, pomoćnik direktora firme Hifa-Petrol d.o.o. Sarajevo istakavši da je HIFA GROUP ponosna na ovaj vid saradnje između najboljih domaćih kompanija u svojoj branši sa najboljim domaćim sportistom.

"HIFA GROUP kao 100% domaća društveno odgovorna grupacija kroz svojih 20 godina postojanja nije izdvajala velike svote novca na izradu visokobudžetnih reklamnih spotova, već je nastojala da sredstva usmjeri tamo gdje su ona u tom momentu najpotrebnija kroz razne vidove donacija, stipendija, sponzorstava i mnogih drugih vidova pomoći društvu. Sada idemo korak dalje te sa ponosom možemo reći da smo napravili najbolju reklamu u BiH kada je u pitanju naftna branša. Sretni smo što smo sebi priuštili ovaj marketinški luksuz, ali opet, naravno ne želimo da zaboravimo druge, one kojima je pomoć potrebna. Stoga smo odlučili da doniramo isti iznos sredstava koja su uložena u izradu reklamnog spota u dobrotvorne svrhe. Da budem precizniji, u toku prve polovine januara 2016.g. ćemo ako Bog da donirati 1 šleper brašna, odnosno 25 tona brašna humanitarnoj organizaciji Pomozi.ba. Hifa group će ako Bog da nastaviti sa društveno odgovornim poslovanjem, tako da ćemo isti iznos koji planiramo u 2016.g. potrošiti na marketinške aktivnosti donirati i u dobrotvorne svrhe", rekao je Ahmetlić.

Više detalja oko donacije brašna pružio je Elvir Karalić, osnivač humanitarne organizacije Pomozi.ba.

"Hvala grupaciji Hifa u ime organizacije Pomozi.ba i onih kojima će pomoć biti proslijeđena što su odlučili da baš nama upute ovu donaciju. Ovo je velika stvar za nas i mnogo će nam pomoći u našem radu, jer nažalost, živimo u sredini gdje čak 1 vreća brašna znači mnogo, a kamoli 25 tona. Mi smo u posljednje 3 godine pomogli oko 250.000 ljudi. Dnevno obezbijedimo 100 obroka za djecu, stare i iznemogle, pa će ova donacija biti usmjerena na ovu kategoriju, ali i na stotine drugih porodica širom BiH koje su u stanju socijalne potrebe", izjavio je Karalić.

Glavni akter reklamnog spota nije skrivao oduševljenje: "Čast mi je što sam dio ove grupacije i iz dana u dan me sve više oduševljavaju djela ovih dobrih ljudi. Snimanje je bilo zahtjevno, ali sam ponosan na ovu reklamu, koja je urađena na svjetskom nivou" - istakao je Tuka.

A sreću i zadovoljstvo u vezi reklamnog spota je podijelio i Muris Beglerović, vlasnik produkcijske kuće "Gotiva": "Slika govori više od riječi. Ovom prilikom bih se zahvalio grupaciji Hifa na ukazanom povjerenju, Amelu Tuki na strpljenju i dobroj saradnji, te cjelokupnom timu od 25 ljudi koji su učestvovali u izradi ove reklame. S ponosom mogu reći da smo napravili vrhunsku reklamu koja pomjera BiH standarde u ovom segmentu na zavidan nivo."

Verzije od 30 sekundi na bosanskom i engleskom jeziku je moguće pogledati na HIFA Group Youtube kanalu.