HETA BiH obilježava prvu godišnjicu poslovanja

F
FENA
18.11.2015. u 12:07
0
3
HETA BiH obilježava prvu godišnjicu poslovanja
0
HETA BiH obilježava prvu godišnjicu poslovanja
HETA ASSET RESOLUTION BiH sinoć je obilježila prvu godišnjicu poslovanja u Bosni i Hercegovini.
Prijemu koji je tim povodom upriličen u Sarajevu prisustvovali su partneri kompanije iz različitih oblasti poslovnog i društvenog okruženja - predstavnici bh. i međunarodnog bankarskog i finansijskog sektora, poslovne i investitorske zajednice, kao i predstavnici medijskih kuća.

"Sedamnaestog novembra prošle godine uspješno smo preuzeli veliki portfelj nenaplativih potraživanja na upravljanje, to je transakcija koja će zauvijek ostati upamćena kao prekretnica u bankarskom i finansijskom sektoru u BiH", kazao je, tom prilikom, generalni direktor HETA BiH Manfred Gram.

HETA je prva i jedina kompanija za upravljanje imovinom i potraživanjima u BiH sa misijom da osigura da različite vrste imovine, koje stoje blokirane godinama, budu revitalizirane i dostupne za prodaju. Zahvaljujući ovakvom načinu poslovanja i raznovrsnom portfelju komercijalnih, rezidencijalnih i industrijskih nekretnina i pokretnina, HETA je u poziciji predvodnika novih investicija u BiH i prva adresa za bh. i međunarodne investitore.

"Koncept rješavanja omogućava nam stvaranje nove vrijednosti. Ovo je cilj ka kojem su usmjerene sve jedinstvene mjere restrukturiranja i revitalizacije koje imamo na raspolaganju, kao i prilike za investiranje. To je ono što je važno i što je ovoj državi doista i potrebno", dodao je Gram.

Biti prva i jedina kompanija u ovoj oblasti podrazumijeva veliku odgovornost, ne samo kada je riječ o postizanju poslovnih rezultata, već i u kontekstu pravilnog razumijevanja ove specifične poslovne djelatnosti, saopćeno je iz HETA ASSET RESOLUTION BiH.


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: