Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ja ne bi mogo spavat da izgubim 40 maraka,a ne 4 miliona
Jel ovo u boljem i naprednijem dijelu BIH?
mi naftu da imamo ko vode mi bi negativno poslovali...
Nakon sto je RiTE “ Ugljevik” zavrsio godinu sa 18,2 miliona KM gubitka danas saznajemo da su i Rudnik i termoelektrana „Gacko“ prošlu godinu završili sa gubitkom od 21,6 miliona maraka BANJALUKA, Hipo Alpe Adrija banka Banjaluka završila je prošlu godinu u minusu od čak 46,1 mliona maraka, što je duplo više u odnosu na godinu ranije kada je iskazala gubitak od 21,6 miliona maraka. Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) RS završio je prošlu godinu sa deficitom od 55 miliona KM.
mazut je preskup i neisplativ. prijedor je imao isti problem, ali je riješen na najbolje način. od ove sezone grad se grije iz nove toplane na biomasu. troškovi za energent su smanjeni sa 4.5 miliona eura na 1.5 milion. pošto su prihodi od naplate oko 3 miliona, obećali su pojeftiniti grijanje kad vrate stare dugove i kredit za novu toplanu.
Nije mazut skup, nego se nabavlja preko nekih firmi za veću cijenu. Problem je sa neplaćanjem računa i gubitcima na mreži. Pored toga sa ljudima koji se ugrađuju u sve aktivnosti, muljanjem i šaranjem.
ne kažem da nema toga, ali biomasa, tj. drvo, je domaći, jeftiniji, obnovljivi izvor energije, i što je možda i najbitnije, dim od drveta je puno manji zagađivač od nafte.
Sad ce u BIH doci kredit MMF-a pa cese lakse disat' a i grijat'
ovo prepisani biznis od sa toplana-dobre plate,nerad,uhljebi,rasipnistvo,usluga osrednja, placa inaj koji je navikao,a ko ne placa skoro da mu ne mogu nista
@Osmani stan se ne moze prodati dok nisu izmireni-čisti svi računi
Može li neko objasniti kako je ovo moguće, ljudi ne plaćaju grijanje ili u čemu je fazon?
Nisi pazljivo cito',jedna toplana ili jedna prostorija u kojoj se cak i ne lozi nego kroz cijev na dugme u "brener" ide mazut a 133 uposlena (optimalno 35),plus jos nekoliko firmi koje ko' nesto rade na distribuciji,servisu radijatora pa nabavka mazuta preko trecih firmi....
@LovacBL hvala, sad razumijem bolje, novinar je mogao isto objasniti u članku, ali to je valjda teško...