{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grčki jogurt domaće proizvodnje: Mljekara Milkos predstavila novi proizvod

18.12.2015. u 13:10
59
36
Grčki jogurt domaće proizvodnje: Mljekara Milkos predstavila novi proizvod
59
Grčki jogurt domaće proizvodnje: Mljekara Milkos predstavila novi proizvod
Sarajevska mljekara Milkos na Sajmu privrede u Sarajevu predstavila je svoj novi proizvod, grčki jogurt "Cremos". Kako su istaknuli, radi se o izuzetno zdravom i hranjivom, a prije svega u potpunosti domaćem proizvodu.
Prema riječima direktora kompanije Adina Fakića, ovaj proizvod je specifičan po tome što je "kompletno naš“, od samih sastojaka, do ambalaže i njenog dizajna. Osim toga grčki jogurt poznat je po svojim izuzetnim hranjivim vrijednostima

"Grčki jogurt je proizveden na tradicionalan i originalan način sa visokim sadržajem proteina, što je iznimno važno u svakodnevnoj prehrani, naročito osoba koje se bave sportom i sličnim aktivnostima. Dakle, u samo jednoj porciji ovog proizvoda nalazi se sedam grama proteina, što skoro zadovoljava dnevne potrebe čovjeka za ovom materijom“, rekao je Fakić za Klix.ba.

Iz ove kompanije tvrde da je u mnoštvu drugih proizvoda ovog tipa ovo je jedini koji je u potpunosti domaći i da je po svom sadržaju daleko od ostalih.

"Sarajevska mljekara Milkos postoji već 63 godina, upošljava 160 radnika, a otkupljuje mlijeko od oko 1.000 kooperanata u cijeloj Bosni i Hercegovini. Svi naši uposlenici su također domaći stručni kadar. Dakle, radi se o stoprocentnoj domaćoj proizvodnji sa u potpunosti domaćim kapitalom, po čemu smo jedinstveni u državi“, rekao je Fakić.

Dodao je da se građani sami mogu uvjeriti u kvalitet novog proizvoda na Sajmu privrede koji se do 20. decembra održava u Centru Skenderija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: