Komentari (246)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dabogda gazde mješale beton, a žene im se prchile sa bivsim radnicima kad dođu i dojča na godišnji
amin
Samo das oglas, trazim radnike na gradjevini plata 1500 KM, mjesec dana placenog gofisnjeg plus praznici, prekovremeni placen 100% vise, 13 plata...pa ces vidjeti da ima radnika
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
Pametni. Sta ce ovdje ledja lomit za 600-700 maraka.
ko bi lud ovde bilo sta radio ako to zna da radi
sta vele gazde iz stranke...dam im poso...a oni bi jos i platu pa da im jos nabavim htz opremu i jos bi da ih prijavim...pa nismo mi gazde humanitarne organizacije...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Proslo doba robovlasnistva
Osnovna matematika brka planove lokalnih gazdi 🤗
kazu nekad uh dobra plata u firmi 650km iz toga jedes 25 dana po 12sati na zvizdanu ili minusčini,kupis lovacku mali hljeb i kolu i marku ostavis kad krenes kuci da pivu osines ona te osamuti dodjes kuci zaspes sa kasikom u ustima cim zaspes alarm zvoni za novi dan,gradjevina je gora od rudnika,preporucujem svima koji bi radili na njoj da je bolje ici ovce cuvati
kazu nekad uh dobra plata u firmi 650km iz toga jedes 25 dana po 12sati na zvizdanu ili minusčini,kupis lovacku mali hljeb i kolu i marku ostavis kad krenes kuci da pivu osines ona te osamuti dodjes kuci zaspes sa kasikom u ustima cim zaspes alarm zvoni za novi dan,gradjevina je gora od rudnika,preporucujem svima koji bi radili na njoj da je bolje ici ovce cuvati
Ovo je tek pocetak. Sve vise i vise kadrova ce faliti. A onda cemo poceti uvoziti kadar i zemalja treceg svijeta. U hrvatskoj vec radeniz bangladesha.
Sve je bolje nego po Sarajevu radit. Klošari sarajevski u tripu da su gazde neke,jebem li vam ..
U Srbiji su na gradjevinama 1000Eur plus. I opet nema radnika.
Danas nas Švabo otjerao u kontenjer na cekanje dok kisa ne prođe.. Eto ŽIVOTA MI !!! Covjeka strah da ko ne padne il ne da Bože neku povredu dobije. Al tek pocela kisa padat.. znaci ono sta bi rekli " rosi kisica " .... sacekali 4 sata i vratili se nazad na baustelu ... SVE PLAČENO!!!!!!!!!
Dosta ih radi bez slobodnog dana, dok se negdje robovlasnik ipak smiluje i priušti jedan svaki 14. dan. Čak i s godišnjim odmorima povlače za nos i prave ljude budalama. Osim toga, na papiru je jedno radno mjesto na kojem si zaposlen, a radiš ih još 5. Nije sve u novcu, postoji i porodica koju uopšte ne viđaš i život pored posla.
oduvijek se islo trbuhom za kruhom, hrvati su doduse morali bjezati i zbog progona od strane komunista, a ne vidim da se ista mijenja, samo su druga slova, a ista g... na vlasti
dajte radnicima minalnu platunod 1500 KM pa nece niko u deutschland na arbeit, minimalna plata za obicne radnike, kvalifikovana radna snaga i 2000 KM pa‘s vidjeti kako trce i rade za interese firme, kao u deutschlandu, naravno da nema radnika za 500km svaki drugi/treci mjesec, minmalna plata minimalna kvaliteta rada minimalni interes za firmu!
U Hrvatskoj se jako puno gradi, a gradilišta su puna radnika sa Kosova, iz Makedonije, Bosne i ostalih zemalja trećeg svijeta.
a kad ti donesu evre u tu tvoju „prciju“ od zemlje svakog ljeta, jesu li jos uvjek narod treceg reda?
Nije tesko pronaci radnike, tesko je firmama da ih adekvatno plate kao sto u Njemackoj placaju. Radnik hoce platu, a ne sadaku.
Odose vodoinstalateri,elektricari,serviseri aparata..Plate su 5 puta vece u Njemackoj za isti trud i za isto znanje koja treba ovdje.Sad ce habla reci tamo su skupi stanovi i napast ce kuci zenu sto danas nije kupila paradajiza po 3,2 KM kilo.
Postoji nešto što se zove instikt. 30 godina prcanja u zdrav mozak dovelo je do situacije da se ljudi i manje rađaju. Nema više ovdje muške djece ni za klupe, a kamoli rovove. 30 godina konstantnog sranja, prepucavanja ispraznilo je sve. 30 godina nebrige - sve u stilu ko vas je... dovodi do ovoga. Tihi otpor je najjači otpor. Masovan odlazak je tihi otpor. Nerađanje djece je otpor. Otpor nakaradi od društvenog uređenja u kojem živimo.