Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
fakultet iz sarajeva i sveuciliste iz zemuna,wtf..................
Jah... Evo i ja gledam... Samo su se za***. Zemun nije u Hrvatskoj pa da budu sveučilišni profesori... Univerzitetski provesori valjda? Eh...
da iskoriste sve jezike,svih konstitutivnih naroda:))......
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Huso Maljutka, direktor te firme u raspadu, opustosio je sve sto se moglo. Frizirao godisnji izvjestaj, tako da je, prema zavrsnom racunu firma poslovala u minusu - 6.500 KM. Da ne povjerujes. Gradacacki aajam je bankomat Huse Maljutke, koji je u ratu svercovao sa Maljutkama i dobio taj nadimak. Medjutim, opstina mu polako uzima natrag objekat, tako da je ovo Maljutki i zadnji sajam. Ali on se vec nahapao. Moze mu biti. Sad misli u politiku i lagano....Ali ima jedan mali problem - SIPA.
Ovi kad' drmnu par rakijica, onako s' nogu, nece znati ko je sveucilisni, a ko fakultetski profesor.
Ali od 2003. nisu Opcini Gradacac isplatili gotovo nista jer je SDA nacelnik Fadil Imsirovic (postavljen od strane Amira Fazlica) zatvarao oci pred ovim necasnim radnjama. Sve do 2013 g. kada novi nacelnik Dervisagic podnosi tuzbu po kojoj Maljutka i sajam imaju Opcini isplatiti 140.000 KM odnosno 170.000 KM u drugom navratu. Ne vjerujuci svojim ocima da je Opcina do sada iznajmljivala od Sajma svoju imovinu i placala cijenu zakupnine dvorane kao i ostali, Dervisagic jednostrano raskida ugovor i trazi iseljenje Sajma iz kompleksa Skenderija. Da stvari idu svojim tokom svjedoci cinjenica da je Opcina vec istjerals Maljutku sa okolnih povrsina, oduzela parking i prostor za pijacu, te slijedi oduzimanje zgrafe sa dvoranom, poslovne prostore, diskoteku, kuhinju i veliki restoran sa otvorenom vanjskom terasom. Dakako i sudska naplata duga od vise od 300.000 KM. No postavlja se pitanje - sta ce biti sa ovih 18 g. pljacke i otimacine drzanog novca od strane Maljutke i njegove "marketinske" hobotnica? U slijedecem postu cu objasniti kako su izvlacili sredstva iz sajma, te kako su od imovine vrijedne 8, 5 miliona KM, dosli do perfidno friziranog "negativnog poslovanja".
Sajam sljive je nekada bioboonos Gradacca. A onda je dosao rat i poratna pljacka koju je predvodio tadasnji nacelnik opcine Amir Fazlic. Upravo ce on svojim ratnim logisticarima Huseinu Topcagicu (Huso Maljutka), Hasimu i Prnjat Muhamedu (unistio Turisticku zajednicu Gradacca) i Rukljacu, omoguciti da za 200.000 KM (certifikata) kupe "zlatnu koku". Huso Maljutka postaje direktor, dok potonja ekipa preuzima "marketing". Cijeli kompleks gradacacke "Skenderije" dobijaju besplatno na koristenje, ukljucujuci sportsku dvoranu, kongresnu salu, poslovne prostore, restoran sa terasom, kuhinju, te kompletan prostor oko centra, na kojemu su napravili veliki parking sa naplatom, a zemljiste svakog petka iznajmljivali za otvorenu pijacu. Te 1996. Huso Maljutka nije imao nista. Zivio je u srpskom stanu i vozio Glofa 2 iz 1983. Za ostale da ne govorim. Danas on je predsjednik SDA Gradacac. Ima vilu na Banji, stanove u Gradaccu, Tuzli, Sarajevu. Ljetuje u najskupljim hotelima u Antaliji. Zimuje u svicarskim ski centrima. Njegova zena, priucena medicinska sestra ide na frizuru u Vinkovce... A sve to, rentajuci opstinsku imovinu...Najveci paradoks je da za sve te silne nekretnine u centru grada Maljutka i ekipa trebaju Opcini Gradacac platiti 4.000 KM.
Ko nije pio gradacacku sljivu taj ne zna sta je rakija.
Munze konza!
PO DANI SAJAM A NAVECE CEVLJANOVICI LOMI CEPAJJJJJJJJJJJJJ
Na ovom sajmu, šljive nema ni s'glave
...i ja s rajom na degustaciji.
Soka od zohve!
http://www.ibvpn.com/billing/aff.php?aff=2981