{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Formirana United group - lider telekomunikacija na Balkanu

F
24.4.2013. u 15:33
0
4
Formirana United group - lider telekomunikacija na Balkanu
0
Formirana United group - lider telekomunikacija na Balkanu
Kompanija Telemach na današnjoj konferenciji za štampu objavila je formiranje "United Group", grupacije vodećih pay TV operatora u jugoistočnoj Evropi.
United Group, osim Telemacha BiH čine i Telemach Slovenija i SBB Srbija, najveći kablovski operatori u Sloveniji i Srbiji i Total TV, najveća satelitska platforma u regionu i još oko 15 manjih firmi u većinskom vlasništvu investicionog fonda Mid Europa Partners i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Robert Knor, partner Mid Europa Partners je istakao da su od 2007. godine, kada su izvršili početno ulaganje kupovinom SBB-a, a nakon toga i Telemacha u Sloveniji i Telemacha u BiH, transformirali lidere kablovske televizije u dio velike regionalne pay TV platforme.

Do danas ove kompanije zajedno broje više od 1,65 miliona rezidencijalnih i biznis korisnika različitih usluga. Grupa posjeduje jedinstvenu infrastrukturu koja pokriva veliki dio Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije, što zajedno s magistralnim vodovima koji spajaju Sarajevo, Beograd, Zagreb i Ljubljanu čini više od 10.000 km optičke mreže.

Bivši američki diplomat i dobar poznavalac prilika u regionu Kameron Manter sa zadovoljstvom se vraća u region kao viši savjetnik upravnog odbora Grupe. On vjeruje u svijetlu budućnost ovog regiona, gdje će kompanije kao što su Telemach i SBB, pokazati put na kome će svi u regionu pronaći dobre strane zajedničkog rada.

Moderna ekonomija zahtijeva inovativnost i kreativnost u idejama, procedurama i sadržajima, koju one posjeduju.

Direktor Telemacha BiH Željko Batistić istakao je sve prednosti njenog formiranja.

"Samo u 2012. kao grupa smo ostvarili 180 miliona eura prihoda. Zajednička ulaganja su iznosila više od 50 miliona eura i nastavljamo istim tempom. Vodeći smo provajderi TV sadržaja u okviru svojih teritorija, Telemach u Bosni i Hercegovini, SBB u Srbiji, Telemach u Sloveniji i Total TV u svim zemljama bivše Jugoslavije. Veličina grupe i zajedničko iskustvo nam donose benefite, kako u mogućnosti direktnog pregovaranja s vlasnicima prava na televizijske sadržaje, tako i u ulaganju u najnoviju tehnologiju. Naporno radimo na tome da svi programi budu na lokalnom jeziku", kazao je Batistić.

On je kao prvi benefit za korisnike nakon objavljivanja udruživanja, najavio da će od 1. maja svi korisnici međusobno moći potpuno besplatno da razgovaraju fiksnim telefonom u okviru mreža Telemach Bosne i Hercegovine, SBB-a i Telemach Slovenije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: