{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fondacija Hastor stipendira 1.177 stipendista u BiH

21.6.2013. u 13:44
62
9
Fondacija Hastor stipendira 1.177 stipendista u BiH
62
Fondacija Hastor je najveća fondacija ovog tipa u Bosni i Hercegovi sa 1.177 stipendista. Svojim radom Fondacija podržava školovanje osnovaca, srednjoškolaca i studenata jer vjeruje da su mladi budućnost ove zemlje, a obrazovanje instrument koji vodi ka prosperitetu.
Želeći se zahvaliti svojim dosadašnjim prijateljima i donatorima Fondacija Hastor je organizovala prijem u znak zahvalnosti i poštovanja.

"Najveća vrijednost su naši stipendisti", istakla je Nina Branković, direktorica Fondacije Hastor na prijemu održanom u četvrtak.

"Ovdje smo da pozdravimo prijatelje Fondacije i da im se zahvalimo što vjeruju u priliku za djecu Bosne i Hercegovine. Ovdje smo i da pozovemo one koji to još nisu da nam se pridruže - da postanu prijatelji Fondacije Hastor, jer što nas je više to će više djece imati priliku da se školuje, da se razvija i da napreduje, te da svaki dan pokazuju koliko je malo potrebno da bh. djeca budu najbolja", rekla je Branković.

Veliki prijatelj Fondacije Hastor, Goran Milić, direktor vijesti i programa Al Jazeere Balkans je kazao: Ovo je jedna mlada fondacija, neke puno starije fondacije koje stipendiraju mlade kao što je 'HKD Napredak' dale su nobelovce. Nadam se da će uskoro Fondacija Hastor dati neke nobelovce, a da će gospodin Hastor uživati u plodovima ove dragocjene fondacije kao i svi smo mi koji smo njeni prijatelji i koji podržavamo njen rad".

Na prijemu je prikazana i prezentacija koja je poklon Refresh produkcije Fondaciji Hastor i njenim stipendistima. Tom prilikom prisutnima se obratio i Pjer Žalica te istakao važnost ulaganja u mlade i obrazovanje. Rad fondacije je pohvalio riječima „nastavite ako Boga znate“ i najavio mogućnost buduće saradnje i podrške.

Od ove godine Fondacija Hastor je i nekomercijalni partner Sarajevo Film Festivala.

"Zadovoljstvo je da smo ozvaničili saradnju sa Fondacijom Hastor koja svojim radom podržava stipendiste iz cijele BiH. Drago nam je da ćemo dati doprinos podršci i ohrabrivanju mladih da pronađu svoj profesionalni put. Već ove godine našem timu pridružiće se i stipendisti Fondacije na volonterskim, ali i privremenim poslovima u organizaciji ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala. Nadamo se da će za neke od njih ovo biti izazov, te da će se u budućnosti i profesionalno priključiti našem timu", izjavio je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: