Privreda
7

Firma iz Gračanice investira u izgradnju hotela na tuzlanskom Trgu Slobode

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Investitor za izgradnju hotela na tuzlanskom Trgu Slobode je firma iz Gračanice, saopćio je danas na konferenciji za novinare gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Naime, na jučerašnjoj sjednici Kolegija gradonačelnika Grada Tuzla razmatran je Nacrt Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija neposrednom pogodbom (JP BIT Centar d.o.o. Tuzla). Usvojena je i Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača na osnovu javnog nadmetanja za gradnju hotela na Trgu Slobode, a naći će se na dnevnom redu naredne sjednice Gradskog vijeća Tuzla.

Gradonačelnik Grada Tuzla Jasmin Imamović na današnjoj pres-konferenciji kazao je da je investitor za izgradnju hotela na Trgu Slobode firma iz Gračanice. Prema njegovim riječima, riječ je o manjem hotelu u gradu, zbog nedostatka smještaja tokom ljetne sezone.

"Mi smo imali 450.000 posjetilaca na Panonici ovog ljeta, od čega 50 posto nisu ljudi iz Tuzle i koji traže smještaj. Ovaj objekt u historijskoj jezgri će biti atraktivan i pogodan za turiste", rekao je Imamović, dodavši da će novi hotel uokviriti Trg Slobode.

Na kolegiju je razmatran i Nacrt Odluke o uvjetima i postupku povjeravanja poslova javnog prijevoza na području Grada Tuzla, kao i Nacrt o samoinicijativnoj ponudi privrednog društva "Uni Bristol" d.o.o. za građevinarstvo, investicije, promet i usluge Tuzla, za zaključivanje ugovora o koncesiji za eksploataciju slane podzemne vode iz vlastitog bunara B-1, koji se nalazi u neposrednoj blizini stambeno-poslovnog objekta "Mellain" u Tuzli.

"Vlada TK je nadležna za koncesiju, ali su tražili mišljenje Gradskog Vijeća. Ubrzo možemo očekivati otvaranje Mellaina, koji će sa svojom bogatom ponudom upotpuniti sadržaj Grada Tuzla", kazao je gradonačelnik Imamović, podsjetivši da je izgradnja Mellaina investicija vrijedna milion eura.

Razmatrana je i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Javnog pravobranilaštva Tuzla kao pripremni materijal za januarsku sjednicu Gradskog vijeća, te Odluka o izmjenama odluke o nazivima ulica i trgova u gradu Tuzla, u kojoj je predloženo da ulica od Džindićke džamije do UKC-a, uključujući sve klinike, nosi ime prof. dr. Ibro Pašić.