Hotel Jahorina
152

Fićom na Jahorinu: Kroz slavnu prošlost do blistave budućnosti

M. P.
Svojim šarmom i nesvakidašnjom pojavom fićo je uvijek privlačio pažnju
Svojim šarmom i nesvakidašnjom pojavom fićo je uvijek privlačio pažnju
Zastava 750, poznatija kao Fićo, napravila je pravu revoluciju u bivšoj Jugoslaviji. Prvi model od samo 23 konjske snage sišao je sa trake kragujevačke fabrike davne 1955. godine, a njegova proizvodnja nastavljena je narednih 30 godina.

Fićo je postao član skoro svake porodice, vozio se na posao, razvozio je djecu do škole, a po potrebi je prevozio i građevinski materijal. Svojim skromnim kapacitetima ispunjavao je želje vlasnika, vjerno ih služio, lepršao usijanim asfaltom i probijao se kroz smetove.

Mnogo godina kasnije, oker žuti fićo jednog Nikole iz Novog Sada ponovo se našao na drumu. Propisno opremljen, punog rezervoara i spreman da stane rame uz rame sa automobilima novijeg doba, krenuo je put Jahorine.

Svojim šarmom i nesvakidašnjom pojavom privlačio je pažnju, osmijehe i na trenutak vraćao u neka davna vremena. Kako se fićo polako, ali sigurno približavao svojoj destinaciji, zima je postajala sve veća, a okruženje gotovo isto kao i te čuvene 1984. godine kada su održane Zimske olimpijske igre u Sarajevu. Godina je to u kojoj je Sarajevo dobilo potpuno novi značaj, a Jahorina je upisana na stranice svjetske historije.

Planina je te godine izgledala kao moderno svjetsko skijalište, a u smještajima se tražilo mjesto više. Posebno se tada istakao hotel Jahorina, koji je zahvaljujući dobroj lokaciji i bogatim sadržajima postao omiljena destinacija za odmor jugoslovenske elite. U hotelu su boravila najpoznatija imena bivše Jugoslavije - od pisaca, muzičara do glumaca i drugih, i zbog toga je ovaj hotel postao simbol jednog vremena i prva asocijacija na Jahorinu.

Nostalgija za prošlim vremenima dio je ljudske prirode, pa je i normalno sjećati se lijepih vremena od ranije, ali pogled u budućnost nas vuče naprijed i tjera da težimo ka boljem.

Tako misle i investitori koji rade na izgradnji potpuno novog, a u biti starog hotela Jahorina na kojeg mnogi imaju samo lijepa sjećanja. Na mjestu nekadašnjeg hotela Jahorina trenutno se gradi najsavremeniji planinski resort u ovom dijelu Evrope, koji će definitivno pomjeriti granice komfora i odmor na ovoj planinskoj ljepotici podići na najviši nivo.

Smješten na samoj ski stazi, hotel Jahorina Mountain Resort & Spa skijašima pruža jedno sasvim novo iskustvo. Mogućnost da se iz svog apartmana liftom spuste do skijašnice i da bez ijednog stepenika siđu direktno na ski stazu, za mnoge je do sada možda djelovalo nestvarno, ali izgradnjom ovog kompleksa i to će biti moguće.

Osim izuzetnih pogodnosti za ljubitelje skijanja, sadržaji koji će gostima biti ponuđeni navešće svakoga da se zapita da li je došao na Jahorinu ili se nalazi u nekom svjetskom resortu najluksuznije kategorije. Najveći spa centar u regionu će se prostirati na preko 5.000 kvadratnih metara i posjetiocima će pružati nevjerovatan ugođaj za pamćenje.

Posjetiocima hotela Jahorina Mountain Resort & Spa na raspolaganju će biti i nekoliko restorana, moderna i prostrana dječija igraonica, kuglana, bilijar sala, kongresni centar, kao i velika podzemna garaža na čak tri nivoa. Najbolje od svega je što svi oni koji to žele imaju priliku da postanu i vlasnici apartmana u ovom kompleksu.

"Ukoliko ste zaljubljeni u neprikosnoveni šarm Jahorine, njenu historiju, ili sve što ona danas pruža, kupovina apartmana u najsavremenijem resortu u regionu je prava investicija za vas", poručili su investitori - Galens Invest, jedna od vodećih investiciono – građevinskih kompanija u regionu.

Sa željom da opravdaju i nadmaše imidž svog prethodnika, da srcu Jahorine vrate stari sjaj i veliku ulogu u društvenom životu cijelog regiona, hotel Jahorina Mountain Resort & Spa predstavlja idealan spoj tradicije i savremene tehnologije. Lociran na planini izuzetne historije, autentičnog duha i jedinstvenog šarma, projektovan je tako da zadovolji želje savremenih turista, ali i onih koji se Jahorini vraćaju kao simbolu prošlih vremena.

Mogućnosti koje će ovaj kompleks nuditi, tvrde investitori, prevazići će očekivanja ljubitelja planinskog turizma, a savršena harmonija sadržaja i lokacije stvorit će brend koji će nesumnjivo postati zaštitni znak Jahorine.