Privreda
106

Federalni ministar Dedić u Olovu, potpisan ugovor vrijedan 400.000 KM

FENA
Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić i direktor Direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Refik Zeković, uime institucija koje finansiraju ovaj projekt, općinski načelnik Đemal Memagić kao korisnik projekta i Samir Mostarlić iz preduzeća TB Inžinjering d.o.o Breza koje će izvesti radove, potpisali su ugovor o još jednom značajnom projektu u okviru programa oporavka i sanacije šteta od poplava.

Riječ je o sanaciji i uređenju korita i obala rijeke Stupčanice i saobraćajnice na potezu Karagino Polje – Olovo. Radovi na tom 400.000 KM vrijednom projektu trebali bi biti završeni u roku od 60 dana.

"Ovo je samo još jedan u nizu projekata koje je u Olovu, preko svojih ureda, finansiralo Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, bilo da se radi o vlastitim sredstvima, projektima u okviru saradnje sa IFAD-om (Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede) ili sredstvima Svjetske banke", kazao je Dedić podsjećajući da je to ministarstvo u Olovu učestvovalo u izgradnji gradske tržnice, dva vodovoda i još nekoliko uspješnih projekata iz oblasti poljoprivrede, posebno u oblasti malinarske proizvodnje i edukacije uzgajivača.

Načelnik Memagić izrazio je nadu da će pomenuti projekt doprinijeti unapređenju uslova i kvaliteta života građana Olova.

Delegacija koju je predvodio federalni ministar Dedić, zajedno s načelnikom Memagićem i njegovim saradnicima, obišla je odmaralište "Zeleni Vir" i preduzeće "Alma Ras" gdje su informisani o stanju i planovima vezanim za jačanje turističkih potencijala i proizvodnih kapaciteta, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.