Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vlada uplacuje pomoc radnicima firme koja je privatizovana??? Ovdje vlada nema sta da radi. Ovdje treba da se ukljuce sudovi i ako ima kriminalnih radnji da se iste procesuriraju. Na vladi je da donosi zakonska rjesenja a druge instance ih provode.
I opet ce strajkovati jer nece rijesiti ovaj radno-pravni odnos, smao zamazi oci
Fino je ovo... samo bih volio znati kako vlada pravda ovih 48.000, iz koje stavke budgeta ovo ide'... ( razno ) :)
Kupise ih par mjeseci dok se ne potrosi.
''...radnici koji štrajkuju glađu 72 mjeseca nisu primili platu...''
''...jednokratna pomoć od 500 KM.''
Vlada Federacije i rukovodstvo firmi (jedno te isto) sve je to u ddogovoru! Nisam zlotvor, užasno sam nesretna što živim gdje živim, nesretna sam što ljudi pate ali pate na svaki mogući način, ali sve ove patnje, glad, nesreća, nezaposlebnost, godinama prošenje novca za liječenje djece po Titovoj ulici, penzioneri koji su pretvorene 99% u jad i bijedu, štajkovi glađu, svaki drugi dan oružane pljačke, ubijanja po tramvajima i ulicama SE ZABORAVE KADA SE IZAĐE NA GLASANJE. SAMI SMO KRIVI!
Jednokratna pomoc, a ljudu bez plata tri godine.. Gdje li ce vam duse!!!