Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dok neki prave spomenike đeneralu i nemaju hljeba da jedu, drugi grada fabrike, zaposljavaju i izvoze svoje proizvode... pametnom dosta..
hahhahahhahahha spinovanje kopiladi sdaovski balijskih
Možeš li imenovati prve i druge. Nisam pametan izgleda.
Najjači su mi ovi kako se hvale da imaju toliko i toliko uposlenika i kako im još treba reći hvala na tome što su im hljeb dali. A ljudi rade po 220 - 250 sati mjesečno za mizernu platu.
@OGM Izbor uvijek postoji. To što 200 radnika ima posao ne opravdava mizernu platu i broj sati koje rade. Igrati se sa postocima nije baš zahvalno jer dovodi da nije tačna ta brojka od 73% nego iznosi manje, ali je svejedno visoka. Tako da radnik koji ima 500KM platu košta poslodavca nešto manje od 800KM. Uostalom kod većine privatnika radnici su prijavljeni na minimalac koji je nešto malo viši od 400 KM. I ako imaju malo veću platu dobiju je na ruke čime te poslodavac oštećuje.
Nije stvar u tome što te država uzima nego te uzima i poslodavac. Državni porez opet ide preko leđa radnika, a ne poslodavca. Zašto radnik mora sve da snosi? Pa eto i da mora da radi za mizernu platu zašto radi po 250 sati mjesečno? Ako sračunaš broj sati i platu koju dobija ona je i ispod mizerije. Neko ko radi za 500KM ako uzmeš u obzir broj sati ima realno platu oko 350KM. Plate bi bile i veće da se privatnici ne bogate preko leđa radnika. Zato uz dužno poštovanje ne rise! ; D
Malo sutra su te silne TONE koze iz "BiH i zemalja regije" - najvecim je to dijelom uvoz iz Juzne Amerike (Brazil/Argentina) i SAD-a, uostalom kao i u za Prevent-ovu fabriku (dobavljac americki Cargill). Visocaci mazu glupom narodu oci isto kao za meso da je domace LOL
100%
To si upravu 100%, i ne lupajte minuse. Ja sam u ovoj bransi i dobro znam sta se štavi u Visokom i odakle se koža uvozi. Čak ni prije rata KTK je radio samo sitnije kože, ovca , koza i teleci box.
A u Govnazdu Prdazdu ima li biznisa? Sta se zbiva tamo, zanima nas!
Samo naprijed
Visocaci i Focaci, poznati bizmismeni, djeca od dvije zene!
Visocaci i Focaci, poznati bizmismeni, djeca od dvije zene!
Visocaci i Focaci, poznati bizmismeni, djeca od dvije zene!
Fin primjer kad se hoce sve se moze pa i u ovako teskim uslovima.Sbaka cast pa uposljavali umjesto 40 400 radnika
Jooj kad kod prodjem pored Visokog smrdi
Izgleda da nisi dugo prolazio, to je nakad bilo drug
@Stranger17 smrdi jarane i na autoputu, samo si ti naviko pa ne osjetiš :D
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
mošnje, svaka čast. ove kože će podići vaš standard za 500%. samo dalje tako.
Sta mai u Bileći?
@AlfaQmega13 ... otkud znam.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Lijepa vijest pored ovih nebitnih stvari u životu, samo biznis bez toga nema sutra navijača ni porodica u BiH