Facebook sa Uberom ulazi u posao transporta

Klix.ba
17.12.2015. u 08:28
0
0
Facebook sa Uberom ulazi u posao transporta
0
Facebook sa Uberom ulazi u posao transporta Foto: EPA
Iz Facebooka su izjavili kako će korisnici ove društvene mreže ubuduće moći naručivati vožnje servisa Uber direktno putem Facebook Messengera.
Ovo partnerstvo omogućiti će i Uberu veliki broj novih klijenata, s obzirom da Facebookov Messenger koristi više od 700 miliona korisnika širom svijeta.

"S novom mogućnošću naručivanja i plaćanja Uber vožnje putem Messengera vaša sljedeća vožnja je udaljena tek jedan SMS", izjavili su iz Ubera.

Uber je osnovan prije šest godina, a udruženja taksista širom svijeta smatraju kako im ova kompanija Uber je osnovan prije šest godina, a udruženja taksista širom svijeta smatraju kako im ova kompanija "otima posao" (Foto: EPA)


Iz Facebooka također smatraju kako će ovaj vid transporta na taj način biti također mnogo lakši.

"Informacije o raspoloživosti vozača i načinima plaćanja bit će dostavljene putem privatnih poruka između korisnika i Ubera. Zapisnici vožnji i plaćanja također će se nalaziti na jednom mjestu", izjavili su iz ove društvene mreže.

Dodali su kako će novi servis prvobitno biti ograničen samo na SAD, ali da će do kraja naredne godine biti proširen na sve države u kojima postoji dovoljno zainteresovanih Uber korisnika.

Također, najavljeno je kako će prve vožnje korisnika u vrijednosti do 25 eura biti besplatne.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: