Privreda
86

Eurofarm Centar u Goraždu i Visokom otvorio dvije nove poliklinike

Eldin Hadžiselimović
Protekle sedmice u Visokom i Goraždu otvorene su dvije nove poslovne jedinice Eurofarm Centar Poliklinike. Radi se o prvim modernim privatnim zdravstvenim ustanovama u ovim gradovima koje vrhunskom opremom i medicinskim stručnjacim zadovoljavaju visoke standarde u ovoj oblasti.

Eurofarm Centar je privatna zdravstvena ustanova koja djeluje u sklopu vodećeg poslovnog sistema u BiH, ASA Prevent Grupacije.

"ASA Grupacija je prije godinu dana preuzela Eurofarm Centar i već tada najavila širenje poslovanja po cijeloj BiH. Drago nam je da smo ispunili obećanje i nadamo se da ćemo kroz ovu poslovnu aktivnost direktno utjecati na poboljšanje kvaliteta života građana", kazao je Eldin Hadžiselimović, direktor ASA Holdinga, tokom svečanosti otvaranja te dodao kako otvranje ove dvije poliklinike predstavlja korak ka značajnijem širenju i stvaranju vodeće privatne zdravstvene ustanove u BiH.

Eurofarm Centar poliklinika posluje skoro 20 godina i danas ima 5 poslovnih jedinica u BiH. Poliklinike u Goraždu i Visokom sastoje se od 10 najsavremenijih specijalističkih ordinacija sa modernom laboratorijom.

"Sve ordinacije opremljene su visoko kvalitetnim dijagnostičkim aparatima i opremom, pa će pacijentima ponuditi sve vrste laboratorijskih pretraga, periodične sistematske preglede i ljekarska uvjerenja. Ono što posebno želimo naglasiti jeste instalacija CT aparata u Goraždu. Prvi put u svom gradu stanovnici Goražda imaju priliku izvršiti i CT dijagnostiku, što je velika stvar za cijelu ovu regiju", istakao je Šukrija Huseinović, direktor Eurofarm Centar Poliklinike.

Dodao je da su strateška pozicija oba grada kao i potreba za jednom ovakvom zdravstvenom ustanovom bili neki od ključnih faktora kod otvaranja novih poslovnih jedinica.

"Nadam se da će kompletna regija, a prije svega pacijenti, imati najviše koristi i da ćemo svi zajedno, ići i u širenje ovih kapaciteta. Sa bolnicama i domovima zdravlja smo planirali tijesnu saradnju, a sve u interesu što kvalitetnije krajnje usluge za pacijenate", poručio je Huseinović.

Svečanostima su prisustvovali Premijer FBiH, premijeri BPK i ZDK, predstavnici Općine i javnog i političkog života. Kako su tokom svečanosti izjavili ovo je način da se poboljša kvalitet i opseg medicinskih usluga za građane te su se složili, sagledavši opremu i unutrašnjost, da su podignuti standardi koji će i javni sektor morati sustići da bi zadržao konkurentnost.

Tokom ceremonija otvaranja obje nove poliklinike uručeni su poklon-bonovi za obdaništa, gdje će djeca imati priliku za besplatan pregled. Na ovaj način Eurofarm Centar o samog početka pokazuje opredjeljenost za brigu o najmlađim.