Komentari (105)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rudari u Kreki umjesto da kopaju ugalj palamude po klixu a plata 2 milje ide kopo ili ne kopo svejedno država časti ...
LAGER PRIVATNA FIRMA KOPA 100.000 TONA I PRODAJE OPSTAJE u + ( PLUSU ) POD TRZISNIM USLOVIMA A NERADNICI IZ DRZAVNIH RUDNIKA BI DA IH 100 RADI A 1000 UHLJEBA SJEDI I PRIMA SISA PLATU ELEKTROPRIVREDE...AKO NE MOZETE DA OPSTANETE POD TRZISNIM USLOVIMA TREBA DA SE ZATVORITE DOSTA JE VAS I VASEG KUKANJA I KRIMINALA
Ako pises "+" kako bi skratio sebi pisanje nema potrebe u zagradi objašnjavati šta to znači i dodatno trošiti slova i znakove.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Prvo, što ne uložite sredstva i kupite te buldožere i rovokopače? Jel vi treba da poslujete u plusu ili u minusu kao i do sada? Neće vam niko kupovati kad imate svoje direktore koji bi trebali da su sposobni i da znaju voditi firmu. Drugo, što niste oko ovoga protestovali već vas već godinu dana ovako gase lagano?
radnici namjerno sjebu masine cim prodje 5 god garantni rok a onda privatnik iznajmljuje 30 god stare masine i lete glave ako se pokvari
Uz duzno postavanje, vise vjerujem inzinjerima Elektroprivrede nego "sindikalistima" rudnika.
Q..c cete vise protestvovat po Sarajevu....Ponder vas je obiljezio za citav zivot.
isplativije i jest zatvorit rudnike i kupovat ugalj
Uz duzno postovanje, vise vjerujem inzinjerima Elektroprivrede nego "sindikalistima" rudnika.
pa.onog PDA na listu stavili zbog onih protesta hahaha
A nama palamudite i jos hocete 300% poskupljenje ma more mars vise u PM.
Bosnjaci kontroliraju rudnik,termoelektranu,EP nema Dragana,nema Dodika-od kud da ne funkcionira
Tokmo tokicu to je vjerovatno iz razloga vaseg nerada, ubleharenja, strajka.."daj platu za lezanje".. Pa bolan vama u vašem rudniku ugalj kopaju radnici privatne firme..kopaju za vas neradnika koji primate 2200... Je li te stid tokmo???
Novalic premijer FBiH iz TK, Dzindic, ministar energetike iz TK I Andelija, direktor EPBiH iz TK. Gdje su sada ti silni dusebriznici iz TK koji kukaju protiv Sarajeva, a kada ih njihovi ljudi pisaju onda sute.
Samo kupuj gdje jeftinuje.Fino su politicki sindikati protestvovali pa struje poskupi.Eto pa i dalje vi stitite one koji su vas doveli na to sto ste sutili i palamutili.Samo kupuj gdje jeftinuje a ne pristaj na ucjene i strajkove.Dobro ste narodu zapaprili sa povisicom struje a privatni i realni sektor zajebali dobro.
ovo je privatna firma i posluje sa državnom, tu mora biti tal i friziranje brojeva, tj da se garant prodaje jedna kvaliteta pod nešto drugo a naplaćuje po skupljoj i da se još sve preplaćuje. Nećemo se praviti ludi, ipak je to EPBiH, zašto bi poslovala sa nekom privatnom firmom ako nije neka šema, radije bi direktori kljjč u bravu stavili i ugasili svjetlo u državi nego poslovali bez tala, treba kasnije tim parama i preko sličnih firmi kupiti državnu firmu tj privatizirat
Termoelektrane će se ugasiti to svi znaju u Europi. EU ne dozvoljava to. Cijela ova drama sa političarima je da sto sporije udjemo u EU, da nastave nas trovati ugljem itd..
EU ne dozvoljava? Pa provjeri koliko je u Njemačkoj samo Termoelektrana :D
Sto ovo klix ne puse nista o onom govnetu od policajca CEGARU????
Zuhdija NEPISMENJAKOVICU,nije tvoje da vodis MENADZMENT ni rudnika ni EP.Niste vi rudari vlasnici rudnika vec DRZAVA,vi imate samo PRIVILEGIJU da zaradjujete PLATE na drzavnom resursu. "NA POSO"
Kreka duguje isporuku uglja za avansne uplate od 200 miliona i onda umjesto da rade oni traže još nezarađenih para.
e to je taj mentalitet Bošnje fukare koji je do jučer bio bijeda i sad ima posao, bolje plaće, život nego prije što je imao ali malo mi, daj da ukradem, zavrnem ispod ruke šta.. sami sebe ćemo upropastiti, od vrha pa do zadnjeg radnika svi gledaju kako da se okoriste.
Prije 5 godina u rudnik Kreka ulozeno je oko 20 miliona u modernizaciju opreme. Za 5 godina proizvodnja sa 3,5 miliona tona godisnje pala na 2 miliona tona. Uz vidljivo smanjenje potrosnjezbig nerada, do smanjenja evidentiranih iskopanih kolicina uglja doslo i zbog kradja. Svi vide kamione koji tovare ugalj i odvoze na drugu stranu ali se prave mutavi. Povecajte proizvodnju, smanjite kradju ili prijavite istu i rijesen problem.