{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Elektroprivreda BiH: Nove pozajmice rudnicima uglja

F
20.4.2012. u 18:09
0
0
Elektroprivreda BiH: Nove pozajmice rudnicima uglja
0
Elektroprivreda BiH: Nove pozajmice rudnicima uglja
Elektroprivreda BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na 25. Skupštini dioničara Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH održanoj danas, odlukom dioničara produžena je Odluka o davanju pozajmica zavisnim društvima - rudnicima uglja koji posluju u sastavu Koncerna EPBiH, radi finansiranja podsticajnih mjera sporazumnog prestanka ugovora o radu.
Skupština JP EPBiH je 30. juna 2011. godine donijela Odluku o davanju pozajmica rudnicima uglja u iznosu 20,34 miliona KM čime je omogućeno zbrinjavanje 678 zaposlenika.

S obzirom na to da se u planovima rudnika uglja za period 2012.-2014. godina, predviđa smanjenje broja zaposlenih u 2012. godini, između ostalog i kroz podsticajne otpremnine, Uprava JP EPBiH je na 34. sjednici dala saglasnost za pokretanje procedure za izmjene prethodne Odluke prema kojoj se rok za davanje pozajmica rudnicima pomjera do 31.decembra 2012. godine.

Do 31.decembra 2011. godine, za otpremine se opredijelilo 39 radnika za šta su utrošena finansijska sredstva od 881.449,34 KM.

Na 25. Skupštini usvojen je Kodeks korporativnog upravljanja Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH čija su osnovna načela transparentnosti poslovanja, jasne procedure za rad Skupštine, Nadzornog odbora, Uprave i drugih organa Društva, izbjegavanje sukoba interesa, efikasnija unutarnja kontrola i efikasan sistem odgovornosti.

Odlukom dioničara, a nakon provedene konkursne procedure izabrani su članovi Odbora za reviziju Mirsad Kikanović, Suljo Kasapović i Sadija Sinanović.

Usvojen je Statut o dopunama Statuta JP EPBiH i izvršen izbor radnih tijela Skupštine dioničara - predsjednika , zapisničara i dva ovjerivača zapisnika, saopćeno je iz Službe za komunikacije JP EPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: