Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako ce tu graditi kada su obje deponije od jeseni do proljeca pod maglom?
Nije bitno..bitno da se oni ugrade licno s postotkom kroz solarne panele...nece sipa pratit njihovu trgovinu s uticajem..jer ne rade slucajeve visoke korupcije. Samo udaraju po sirotinji.
davno su trebali. cijela tuzla na soli, a oni tek skontali da to koriste.
Ne pise nigdje koliko ce soli ovo da trosi,valja proizvest toliko struje... :-D
Vaooooo još jedan državnički potez i gradnja koja će trajat decenijama i oprat bruku para...
Hoćemo se i solarno hraniti .PARE NA SUNCE.
Tumacenja o kosmičkim uzrocima klimatskih promjena su dio nauke i juce i danas, ali danas je stvorena atmosfera u kojoj se za tumacenje atmosfere preferira samo jedna strana. Tako je to sa visokim, globalnim, atmosferskim pritiskom.
koliko BiH elektroenergetski siste moze max prihvatiti PV solarnih elektrana? 100MW? Mozda 200 (to EP BiH zna sa velikom tacnošću). Koliko MW je do sada prikljuceno ili je u visokoj fazi realizacije? (Ja ono sto citam na netu - najmanje 1000MW?!?). Mozes ti Golfa 2 natovariti sa 5 t, ali se nece ni pomaknuti
Sada si rekao dosta nebuloza. Mi da smo instalirali 1000 MW, bili bi medju vodecim zemljama po kapacitetu u odnosu na ukupnu proizvodnju. Mi sada imamo tek nesto vise od 20 MW instalirane snage solarnih elektrana. Kombinovano sa vjetrom EES moze prihvatiti vise od 1000 MW. Ukratko, daleko smo od toga.
Koje je ovo pranje para?Kako ih negradite u Hercegovini kad za sve postoje uslovi!☝☝☝
Pa mozda je lakse na svojoj povrsini raditi gdje ne moras placati zemljiste, gdje imas blizu i adekvatan sistem na koji se mozes prikljuciti. Efikasnost je sve veca, zasto je Njemacka jedan od svjetskih lidera? Oni imaju puno manje suncanih sati od nas.
Bezveze,mazanje očiju.
Zagadjujete Tuzlu a uljebi elektoprivrede u Sarajevu i onda kanton Sarajavo moze davat 1000 km porodiljama a u Tuzli 20 km...
Pa to pitaj Fadila Novalica, Nermina Dzindica i Andeliju - SVA TROJICA SU IZ TK i vidi se koliko ih boli briga za svojim kantonom. Tako da Tuzla ispasta zbog političara iz TK a ne zbog Sarajeva. Prema tome pometi svoj prag prvo pa onda pričaj.
znaci nista od bloka 7? umjesto toga dobijamo novi fantomski projekat.
svaka ćas samo nemojte presolit