Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
NARAVNO DA NEMA .... REALNO TREBA DA POJEFTINI ... ...☝️😇
Da sam vlast u BiH odazvao bi se svakom skupu, koji predlaže penale na CO2. Objasnio bi dotičnoj sviti da preko 50 % BiH pokrivaju šume. Elaborirao proizvodnju kiseonika unazad 150 god, prezentovao misije CO2 u istom periodu. Naveo % koje su rijeke proizvele i hladno napustio skup.
Zašto ovaj ekonomista ne kaže ko ga plaća da lobira za uništavanje energetske neovisnosti BiH? Prosipa šuplje priče kako struju treba prodavati ispod tržišne cijene.. Ko to radi kad dođe 7 gladnih godina taj krepa jer nije napravio rezerve. Zadnijh 10 godina je struja bila ured džaba. U bilo kojem proizvodu osim metala učestvuje u cijeni ko ambalaža.
Čujem i Njemačka kao proizvođač automobila dijeli svojim stanovnicima auta ispod proizvodne cijene. Ovaj ekonomista koji se bavi energetskom tranzicijom ne zna iz kojih sredstava se radi tranzicija. Može iz kredita ili iz dobiti a ako je iz kredita opet se vraća iz dobiti.
Opet Damirove šuplje. Ovakvog ekonomiste nema na daleko. Ovaj čovjek nema pojma o čemu priča.
Nije to iskrivljena logika nego ti je to kad su ti neznalice na celu firmr i vlade
Laže! Termoelektrane i sad proizvode gubitak sa strujom domaćinstvinma po ovoj cijeni i dosadašnjoj cijeni uglja, Sad je ugalj skočio 20 % i taj gubitak se samo uvećao. U Evropi je cijena struje na berzi porasla 5X. Ovaj Miljević, zajedno sa Kušljugićem Iz "Reseta" Kopačom, Žiškom iz Aarhusa je na platnom spisku stranaca koji hoće uništenje energetske nezavisnosti BiH, Oni su se zalagali za blokadu bloka 7 po naređenju izvana.
Već godinama ovi blokiraju blok 7 i zalažu se da se na cijenu prizvedene struje nabije izmišljeni evropski porez na CO2 od 50 E/MWh da bi vam struja bila skuplja. Imaju plaćen termin na Klixu bar jednom sedmično za ovau propaganu, ima se para, plaća duboka država preko OSCE, Rockefeller fondova i sličnih https://reset.ba/#1626089906003-4c070cf6-149a
"Magistar organizacije i menadđmenta. Mr. Damir". Vjerovali ili ne magistar "menadđmenta" tako mu piše u CV na Resetu-gomila preplaćenih ublehaša u Resetu dijele savjete koje im drugi napišu.
Razlika u odnosu na recimo Saudijce i gorivo, je u tome što su oni najefikasniji u proizvodnji nafte. Odnosno imaju najnižu proizvodnu cijenu nafte na svijetu. Slično i sa Rusima. Kod nas, tolika neefikanost da se gomilaju gubici, a imamo veoma jeftinu radnu snagu da bude paradoks veći. Organizacija je problem. To ne zavisi od bajdena, Putina, Dodika, Erdogana...
U prsvu je čovjek,ali mi imamo političare koji se ne bave životnim problemima nego glupostima i šupljim.Usto niko nije odgovoran za lopovluk,korupciju ogromnih razmjera.Nek mi još verglamo nacionalne priče a godine prolaze.
Pa živimo u ŠANERSKOJ DRŽAVI !!!
koliko ti u elektroprivredi rade pokazuje to da je ulicna rasvijeta danima ukljucena i danju a prica se o poskupljenju i redukcijama
🚁🚁🚁🚁, jbt izvozimo struju I opet smo najskuplji a da ne pricamo I Jos kad ti na racun doda 7.50 KM za tri najsugavija TV kanala koja mogu postojat 🐑🐑🐑🐑
problem je što privatne firme preprodaju struju, jeftino kupe i po 10x većoj cijeni preprodaju!!
Razlog je protest rudara sa zelenim bakljama, preofirni su, SDA seljadija kao protestuje protiv vlade, u stvari su u talu s njima cijelo vrijeme! Fuj 🤮
Kolko trujete Tuzli, kolko ljudi oboljeva od karcinoma, trebala bi bit dzaba. Jasmin Imamovic zdaPi velika. Jedino ganja jezera, i fontane. Ko fola turisticki grad a karina, ne znaju zelene povrsine osisat ljeti, a kamoli snijeg ocistit zimi.
Jedini veći paraziti od političara su ove fantomske nevladine organizacije.
Ovaj Damir M. je u talu sa Kušljugićem. On se neporastom cijena struje zalaže za neinvestiranje u nove energetske potencijale. Srbija je poslupila struju 2,5 puta upravo zarad investicija. Kušljugićev RESET je financiran od strane Kopača i drugih porobljivača BiH. organizacija koja je dobila stotine hiljada od EBRD da zaustavi gradnju bloka 7 i pretvori Bosnu u energetsku koloniju Slovenije i EU.
koje investicije sve je ovo sto se koristi izgradjeno prije rata a struja je skupljala 10 puta