Komentari (104)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
raskući nas Adnan, TK sa milion stanovnika ima pola puteva u makadamima, on za dio zemlje u kojem živi jako malo ljudi za tunel uzme 100 miliona, stvarno više nema smisla
http://kenyalaw.org/caselaw/cases/view/133389/ ima smisla , vidis karakter doticnog
@Tume .. užas, nisam ovo znao
100 miliona eura? Znači možemo očekivati novih 100 METARA autoputa.
nemoj slucajno da koji put do ustaskih vikendica ostane neasfaltiran....
a gdje su fabrike
Slijedi najzahtjevnija dionica koridora 5C...
100 miliona KM za 100 cm autoceste. :)))
SVAKA UBLEHA IMA OGRANIČEN ROK TRAJANJA. Ovakve traju samo dok je narod spreman da im ovi banditi zavlače ruke u džepove ! Što ste radili 20 godina nećete više !
samo kod nas je kilometar autoputa 20 miliona KM. u hrvarskoj gdje su isto krali prosjecan kilometar je kostao:€6.682  a u danskoj gdje je mnogosgruko skuplja radna snaga i radnika i inzenjera i puno veci porezi, 1km je kostao samo €5.89
da ne bude zabune hrvatska 6.68 miliona eura, a finska 5.89 miliona eura
OVO JE LOVA ZA PREDIZBORNU KAMPANJU SDA, SBB I HDZ. TREBA OPET PREVARITI NAROD, A TO KOSTA. ODAKLE CE, AKO NE IZ KREDITA! NECE OVO VIDJETI AUTOCESTE!
100 miliona eura / 5,6 km = 17,8 miliona eura po kilometru. Ohaj, ovaj put su i sami sebe prevazisli. Pa ne pravite je preko Alpi magarci korumpirani.
Samo laganini, naučit ćete vi da se autoput moRe gradit i bez MMF-a ... ! ! ! ( i to će iči brže i bolje nego do sada )
Pa kolko košta izgradnja kilometra autoputa???Hajde ima I tunela al brate nisam strucnjak,100 miliona 5,6km aotoputa?Navlace onu jednu sekciju viadukta kod Zenice vec dvije godine I jos po belaju I kliziste su aktivirali..
pa uračunaj i lovu koju trebaju utrošiti u predizborna njasra,i tu je to...neće to ni biti dovoljno,pa će morati malo tanje razvuži asfalt,malo manje željeza u beton,tako da će zbog "nepovoljne konfiguracije terena" za tri godine trebati još 100 miliona da se ovo završi
Cekaj dok popuse izbore sljedece godine, pljuni me u usta ako se sljedeca vlast ne bude zaduzivala dodatno za istu dionicu. To im je stara fora. Uzmu lovu pred kraj mandata za navodno dionicu, rastale se medjusobno, posalju bager i kamion na "gradiliste" i cetiri radnika da kuckaju kamencice, a sebi lova. Onda dodju novi u Bosnjaka i stari HDZ, pa se opet zaduze za istu stvar, pa sve ponovo.
pa naravno. 1. vec imaju 10tak kilometara koje cuvaju od habanja - 12 kola dnevno u prosjeku prode tim putem. 2. ko c3 da vrati te pare - i ovako smo dubioza cista, a ako uzmu svoj dio puta nece im se pare vratiti dok dinosaurosi ponovo ne prohodaju. helem... put kroz hercegovinu je bacanje para ( osim u periodu 7,8,9 mjesec )
Bitnije je Sarajevo-Tuzla
Meni stvarno nista nije jasno, ko ga kome valja to je da se ibretis. Prije dva mjeseca citam da su sredstva na racunu koliko se sjecam nekih 140 miliona eura za dionicu Pocitelj Zvirovici samo je bio problem kuda trba da ide dionica oko Mostara jedin brdom drugi linijom razgranicenja Armijr i HVO-a. Sad citam da eto kredita. Sta bi sa onih 140 miliona?
Podsjećamo, zbog neusvajanja seta zakona o akcizama prolongirana je druga tranša kredita MMF-a za BiH, zbog čega vladajuća koalicija naglašava da je time onemogućena gradnja autoputa na Koridoru 5C. Cital iko ovaj tekst, nemojte da bude kad usvoje akcize pa opet ne naprave kilometar ceste, da kazete, nisu nam rekli ..
Dakle ove akcize su psolije rata nihova najveća ubleha ! Potreban da se Draganu Čoviću pravi put kroz lašvansku dolinu ! a DA ON NE PLAĆA NI FENINGA PO TIKETU kladionica niti marke PDV po hiljadama svojih kladionica !
Sad će i saradnik Šćepo moći da popravi asfalt ispred tornja.