Privreda
17

Dubrovački aerodrom nudi besplatno slijetanje i polijetanje zimi

FENA
Kako bi povećala putnički promet i poboljšala povezanost Dubrovnika tokom cijele godine, Zračna luka Dubrovnik donijela je odluku da ponudi besplatno slijetanje i polijetanje avionima za vrijeme zimskog reda letenja za sve međunarodne letove.

Ova odluka, kako je saopćeno iz Zračne luke Dubrovnik, primjenjivat će se od 27. oktobra ove godine, a sve kako bi se motivirale aviokompanije da prema Dubrovniku lete i zimi.

Croatia Airlines nedavno je donio odluku kojom se od ove zime ukida zimska linija Dubrovnik-Frankfurt jer, kako su objasnili iz uprave Croatia Airlinesa, kompaniji je donosila velike troškove.

Dogovoreno je da će umjesto letova za Frankfurt, tokom zime, Croatia Airlines uspostaviti bolji red letenja za Zagreb, veći broj polazaka te kraća presjedanja za sve putnike koji u Dubrovnik lete preko zagrebačkog aerodroma.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić upozorio je čelnike Croatia Arilinesa na previsoke cijene karata na liniji Dubrovnik-Zagreb te izrazio spremnost da grad Dubrovnik zakupi 40 hiljada karata po najjeftinijim cijenama koje bi se prodavale građanima Dubrovnika.