Privreda
35

Drvena buba atrakcija Sajma privrede i turizma u Derventi

SRNA
Ministrica trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić-Hrstić danas je u Derventi otvorila Sajam privrede i turizma, na kojem učestvuje 120 izlagača iz regiona.
Foto: SRNA
Foto: SRNA

Hrstićeva je istakla da je ovaj sajam, koji se u Derventi održava deveti put, od republičkog značaja i da je uvršten u značajne privredno-turističke manifestacije, koje podržava Vlada RS.

"Održavanje sajma podržali smo finansijski. U ukupnoj ponudi on predstavlja značajnu manifestaciju", rekla je Hrstićeva prilikom otvaranja sajma, čemu je prisustvovala i ministrica pravde Gorana Zlatković.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Načelnik opštine Milorad Simić kaže da ovaj sajam postaje brend Dervente, te napominje da je od početka prepoznao značaj njegovog održavanja.

"Derventa je sa najmanjom stopom nezaposlenosti u BiH. Derventi pripada 12 posto izvoza RS pripada Derventi, 54 posto izvoza regije. Mnogi prepoznaju privredno okruženje koje vlada u našem gradu", naglasio je Simić.

On je dodao da će nastaviti da stvaraju privredni ambijent privlačan za mnoge investitore.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Organizator sajma je Javna ustanova Sportsko kulturni centar Derventa čiji direktor Miroslav Simić kaže da na sajmu učestvuju izlagači iz republike Srpske cijele BiH i zemalja okruženja.

Sajam će biti otvoren do 27. avgusta od 9 do 21:30 sati, a ulaz je besplatan.

Otvaranju su prisustvovali pomoćnica ministra za turizam i ugostiteljstvo Aleksandra Trifković, te pomoćnik ministra privrede, energetike i rudarstva Borislav Adamović.

Na otvaranju sajma priređeni su bogat kulturno-umjetnički program, izložba sitnih životinja derventskih Udruženja "Hobi", zatim je održan svečani defile oldtajmera, te priređene su i brojne degustacije hrane i pića. I ove godine posebnu pažnju privukla je drvena VW Buba u vlasništvu Momira Bojića iz Čelinca.

Podršku organizaciji dala je i Turistička organizacija opštine Derventa.