|

Dragan Čović: U vrijeme pandemije koronavirusa Aluminij je od Vlade FBiH dobio novu šansu

Dragan Čović: U vrijeme pandemije koronavirusa Aluminij je od Vlade FBiH dobio novu šansu
81
R. D.
23.3.2020. u 15:04
111
komentara
81

dijeljenja
Dragan Čović: U vrijeme pandemije koronavirusa Aluminij je od Vlade FBiH dobio novu šansu Dragan Čović za vrijeme jedne posjete Aluminiju (Foto: R. D./Klix.ba)
Ponuda Abraham grupe koja mjesecima insistira na iznajmljivanju kapaciteta u prošloj godini ugašenog Aluminija d.d. Mostar vjerovatno je prihvaćena. Glasnik tih vijesti je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.
Čović je na svom Twitter nalogu napisao kako u vrijeme pandemije koronavirusa s kojom se suočava naše društvo i svijet, s osobnim zadovoljstvom može saopćiti da je Aluminij danas i službeno dobio novu šansu od Vlade Federacije BiH koja je uvažila ponudu strateškog partnera.


Aluminij d.d. Mostar zbog dugova od preko 400 miliona KM ugašen je 10. jula 2019. godine, nakon čega je kompanija izgubila više od 900 radnika.

Na meti "strateških partnera", naročito izraelske Abraham grupe, posljednjih mjeseci su fabrički kapaciteti u južnim mostarskim predgrađima koje se namjerava zakupiti, a proizvodnja pokrenuti pod novim poslovnim subjektom.
Prijavi grešku


Komentari (111)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...