{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Do kraja oktobra će biti završena dubinska analiza BH Telecoma

22.10.2018. u 17:00
55
80
Do kraja oktobra će biti završena dubinska analiza BH Telecoma
55
Do kraja oktobra će biti završena dubinska analiza BH Telecoma
Foto: D. S./Klix.ba
Do kraja oktobra očekuje se nacrt konačnog izvještaja dubinske analize BH Telecoma, na kojem će se raditi do okončanja posla, što je planirano krajem novembra, potvrdio je za Klix.ba generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Zaimović nam je rekao da je u toku augusta konsultant, odnosno revizorska kuća PricewaterhouseCoopers pripremila inicijalni izvještaj s početnim nalazima dubinske analize (due diligence) BH Telecoma.

"Izvještaj se bazirao na javno dostupnim podacima o BH Telecomu i dokumentima koji su inicijalno dostavljeni konsultantu. U izvještaju su prezentirani podaci o tržištu telekomunikacija u BiH i poziciji BH Telecoma u odnosu na konkurenciju", kazao je Zaimović.

Dodao je da su također prezentirani komercijalni, finansijski i tehnički pokazatelji poslovanja BH Telecoma te da BH Telecom nije imao značajnijih primjedbi na ovaj početni izvještaj koji će poslužiti kao osnova za izradu konačnog izvještaja.

"U toku septembra i oktobra konsultant se fokusirao na direktne intervjue s ovlaštenim uposlenicima BH Telecoma. Tokom ovih sastanaka s konsultantnom su obrađivane pojedine teme s više detalja", rekao je Zaimović.

Mirsad Zaimović (Foto: Klix.ba)
Mirsad Zaimović (Foto: Klix.ba)


Zaključio je riječima da se do kraja oktobra očekuje nacrt konačnog izvještaja na kojem će se raditi do okončanja posla, što je planirano krajem novembra.

Podsjećamo, Delegacija Evropske unije u BiH pored dubinske analize BH Telecoma finansira i dubinsku analizu preduzeća HT Mostar. Riječ je o analizi koja je jedan od uslova Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za dobijanje sredstava iz kredita.

Riječ je o detaljnoj analizi finansijskog i organizacionog stanja telekom operatera i pronalaženju dijelova kompanija u kojima postoje problemi pri funkcioniranju. Na osnovu analize bit će urađene preporuke kako bi se unaprijedilo poslovanje kompanija i njihova profitabilnost te povećala vrijednost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: