Pozvao na reakciju
16

Direktor Olimpijskog centra Jahorina priznao da su u problemima: Cijene u "nebesima", i hoteli se prodaju

B. R.
Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina (Foto: H. M./Klix.ba)
Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina (Foto: H. M./Klix.ba)
Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić ne krije da sve toplije zime uzrokuju probleme i na ovoj planini te je sve one koji posluju na njoj pozvao da pomognu u rješavanju problema.

Smatra da mogu pomoći tako i što će sniziti cijene za koje smatra da su "otišle u nebesa".

"Ove dvije tople zime su ostavile dubok trag u našoj regiji i planinskom turizmu uopće. Sada je trenutak da hitno reagujemo i prilagodimo se novonastaloj situaciji. Istinski je važno da svi zajedno snizimo cijene, kako za ski pas, smještaj, tako i za vanpansionske usluge. Samo na taj način možemo privući više turista. Vodim ski centre već 17 godina i dobro znam kako skijaši razmišljaju. Imamo fantastičan proizvod, ali su cijene otišle u nebesa", konstatovao je.

Prema riječima Ljevnaića, nije normalno da pivo ili espreso na skijaškoj stazi u Italiji košta 3,2 eura, a da je na Jahorini duplo više. Ukazao je i na to da veliki broj apartmana na Jahorini ostaje neprodat, a da su se čak počeli prodavati i hoteli.

"Investitori se suočavaju s gubitkom vrijednosti svojih objekata. Zato je nužno da brzo i efikasno djelujemo kako bismo vratili balans i ponudili pristupačne cijene, čime ćemo osigurati da naša regija i dalje bude poželjna destinacija za ljubitelje planinskog turizma", dodaje.

Smatra da je prilika za oporavak u ljetnom turizmu, s obzirom na klimatske promjene. Pa je tako pozvao na osmišljavanje sadržaja koji će turiste privlačiti tokom cijele godine.