"Velika pobjeda"
921

Direktor mostarskog aerodroma: Hvala svima na glasanju, linija za Keln je samo početak

Piše: R. D.
Mostarski aerodrom
Mostarski aerodrom
Nakon što je danas u finalu izbora Eurowingsa glasovima građana Bosne i Hercegovine i brojne dijaspore Mostar osvojio prvo mjesto, a time i uspostavu avionske linije prema Kelnu, najviše razloga za slavlje imao je direktor Aerodroma Mostar Marin Raspudić.

Raspudić je u kratkom razgovoru za Klix.ba neposredno po završetku glasanja iskazao zahvalnost svima koji su učestvovali, ali kazao i par riječi o planovima aerodroma za naredni period.

"Prije svega bih se zahvalio građanima Mostara i Bosne i Hercegovine te naše dijaspore što su glasali za grad Mostar, iskazali želju da budemo povezani s jednom od evropskih destinacija. Iskazujem zahvalnost i gradonačelniku, predsjedniku vlade, ministru saobraćaja i veza koji su podržali ovu akciju, a koja je pokazala kako postoji interes za Mostar što nam mnogo znači", kazao je za Klix.ba, Marin Raspudić, direktor Aerodroma Mostar.

Raspudić još kaže kako je ovo pobjeda nakon mnogo vremena i borbe, da je iskazan i veliki interes potencijalnih korisnika što upravu aerodroma može samo da raduje.

"Interes koji je iskazan ovom prilikom još jednom potvrđuje da Mostar ima potencijal", dodao je Raspudić te najavio da je ovo samo jedan korak u razvoju mostarskog aerodroma.

Nakon ovih rezultata glasanja Eurowings će, kako reče Raspudić, odlučiti koje još linije će uvesti, jer se dosta spekulirao oko linije za Stuttgart.

"Stalno smo u kontaktu sa predstavnicima Eurowingsa, mislim da su Keln i Stuttgart idealne opcije za Mostar i našu dijasporu. Isto tako smo u stalnom kontaktu s WizzAirom, a razgovaramo i sa Croatia Airlinesom. To su pomaci koji su dugo nedostajli Aerodromu Mostar te se nadam da ćemo u narednoj godini imati više redovnih linija. Najvažnije da je Eurowings krenuo prvi, a čim je tu prvi onda će lakše doći i drugi", zaključio je Raspudić.