Sarajevo
27

Direktor Centra Skenderija Damir Petrinić podnio neopozivu ostavku

B. R.
Damir Petrinić (Foto: T. S./Klix.ba)
Damir Petrinić (Foto: T. S./Klix.ba)
Damir Petrinić je podnio neopozivu ostavku na funkciji direktora sarajevskog Centra Skenderija.

Ovu informaciju je objavio premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk (NS) koji smatra da je Petrinić tokom dvogodišnjeg direktorskog rada pokrenuo rješavanje niza dugogodišnjih problema.

Među tim problemima je naveo imovinsko-pravne odnose za koje je istakao da su bili kočnica za obnovu ledene dvorane Centra te uređenje projektne dokumentacije za obnovu Doma mladih. Konstatovao je da je Petrinić zaslužan za to što je ovaj centar postao centar, kako je izjavio, novih aktivnosti.

Podsjećamo, inspektor Općine Centar je tokom Petrinićevog direktorskog mandata donio odluku o rušenju građevina na platou Centra Skenderija (Trgovki). Međutim, Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo je poništilo odluku o rušenju.

Osim toga, tokom Petrinićevog mandata je aktuelizirano šta će biti sa cjelokupnim centrom. Naime, zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Damir Nikšić (NS) je nedavno objavio da Mohammed bin Zayed, koji je investirao u izgradnju megalomanskog luksuznog stambeno-poslovnog naselja "Beograd na vodi", namjerava na mjestu dvorane Skenderija izgraditi poslovni centar.