Privreda
0

Darko Lakić novi predsjednik Upravnog odbora Alumine

FENA
Darko Lakić
Darko Lakić
Novi predsjednik Upravni odbor Alumine d.o.o. Zvornik je Darko Lakić.

Lakić je bio dosadašnji član Upravnog odbora Alumine i direktor je Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske.

Na poziciji predsjednika UO-a zamijenio je Mileta Matića.

Za ovu odluku je, kako je saopćeno iz ove firme, glasalo svih pet članova Upravnog odbora Alumine, koji osim promjene predsjednika nastavlja rad u istom sastavu.

"Svjestan sam odgovornosti koju sam preuzeo i nadam se da je ovim došao kraj podjelama unutar fabrike i oko nje. Siguran sam da će svi kadrovski kapaciteti biti usmjereni na postizanje boljih rezultata Alumine u interesu svih priznatih potraživanja povjerilaca, u interesu zaposlenih i naših poslovnih partnera", rekao je Lakić.

Kaže da to zvorničko preduzeće mora nastaviti unapređenje proizvodnje i diversikacije proizvodnog programa, kako ne bi zavisili od cijene aluminija na svjetskom tržištu, koja je trenutno na najnižem nivou u posljednjih sedam godina.

Stečajni upravnik Birača a.d. u stečaju Lazo Đurđević je rekao da potpuno podržava imenovanje Darka Lakić za predsjednika Upravnog odbora Alumine.

"Drago mi je što je napokon jednoglasno riješeno pitanje predsjednika Upravnog odbora Alumine i što će fokus biti na postizanju još boljih poslovnih rezultata u interesu svih priznatih potraživanja povjerilaca Birača u stečaju", naveo je Đurđević.

I predsjednika Sindikata Alumine Radenko Smiljanić je naveo da očekuje da se nastave započeti procesi, prijem novih radnika i dalje poboljšanje radničkog standarda, saopćeno je iz Alumine.