{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dani turizma i sajam kafe od 14. maja u Centru Skenderija

12.5.2015. u 09:29
18
4
Dani turizma i sajam kafe od 14. maja u Centru Skenderija
18
U Sarajevu će u periodu od 14. do 16. maja 2015. godine, u organizaciji Centra Skenderija, biti održan 38. Međunarodni sajam turizma "Dani turizma – Sarajevo 2015." i 3. Međunarodni sajam kafe "Sarajevo Espresso Specialista".
Sajam će se održati u dvorani D1, Centra Skenderija Sarajevo, a ulaz će biti besplatan. Na sajmu će se ove godine pored izlagača iz Bosne i Hercegovine predstaviti i izlagači iz Hrvatske, Srbije, Indonezije, Turske i Crne Gore.

Press konferencija u povodu 38. Međunarodnog sajma turizma "Dani turizma – Sarajevo 2015“ i 3. Međunarodnog sajma kafe "Sarajevo Espresso Specialista“ će se održati u srijedu 13. maja u 11:00 sati, u prostoru back stagea Doma mladih.

Svečano otvaranje sajamske manifestacije će se održati u dvorani D1, Centra Skenderija Sarajevo, 14. maja u 11:00 sati

Sajamska manifestacija "Dani Turizma" je svojim izložbenim dijelom i aktualnim pratećim stručnim programom postala važan marketinški instrument u prezentaciji turističke ponude BiH i zemalja učesnica. Navedena manifestacija je izuzetno atraktivan turistički događaj, koji prije svega afirmiše domaće potencijale i turističku ponudu. Bosna i Hercegovina i Kanton Sarajevo su veoma zanimljiva turistička destnacija, zahvaljujući geografskom položaju, izuzetnim prirodnim ljepotama, kulturno-historijskom nasljeđu i pogodnim klimatskim uslovima.

Treći Sajam kafe "Sarajevo Espresso Specialista" pravo je mjesto za okupljanje svih sudionika bh. tržišta kafe, koje je jedno od najvećih potrošača kafe u Evropi. Tradicija ispijanja kafe u Bosni i Hercegovini jedna je od najstarijih u Evropi, tačnije konzumiranje kafe u BiH počelo je još početkom XVI vijeka. Na sajmu će se predstaviti distributeri, ugostitelji, proizvođači opreme, zastupnici, uvoznici i drugi koji se bave kafom u zemlji i šire. Svi posjetioci Sajma će se moći počastiti različitim vrstama kafe, koju će pripremati vrhunski, domaći i inostrani kafe majstori, te prisustvovati promocijama i predavanjima na temu načina pripreme kafe i napitaka od kafe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: