Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prvo treba Elektroprivreda napraviti rezove u svojim redovima.Ima bar 50 posto viska uhljeba.Kad se to uradi ako se bude u minusu nek uvode blok tarifu
Višak radnika koje su stranke pozapošljavale zbog aferima. Oni su dijelom gubitak a ne rudar u Jami što guta prašinu 8 sati.
Kako su do sada poslovali u plusu, iskljucivi krivac je nesposobna vlast
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Svaki put kad dodje novi direktor EP i naoravi gubitak minmalno 100 milion, mi gradjani trebamo da snosimo te poslijedice njihovog zlocina??! Svaki politicae, ministar, direktor, koji napravi stetu finansijsku treba zato da i odgovara! Samo kod nas ima da se napravi steta od 140 miliona i da gradjani njegov nerad pocnu placat a on ko hadzija seta
8 godina nije poskupila
Za 8 godina cijena fotoelektričnog panela je spala za 90%. Za 8 godina je razvijen IoT LoRaWAN automatski čitač brojila. Za 8 godina su se trebale napraviti 2 hidroelektrane samo kod Zenice : HE Vranduk i HE Janjići. A šta se kod nas uradilo za 8 godina? Ništa. Moj brojač potrošnje električne energije kalibrisan zadnji put 1982 godine (ima plomba)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Poskupite. Samo molim vas prije izbora. Da znam za koga da glasam.
Mrzim onu komplet bagru iz SDA, ali ovi trojanski konji su gori. Samo dva primjera: Ramo Isak i sinovi, Niksic zbog glasa Terezine Piric dao RMU Banovici kriminalcu Kukicu koji ko da mu je cacevina prodaje ugalj u Srbiju neda u TE Tuzla, doduse Beograd mu se oduzio poklonjenim ;DOKTORATOM;. Itd.
Jasta je diskriminacija. Zasto onaj koji vise trosi, mora platit vise. Treba biti jednak iznos racuna, bez obzira na potrosnju. 🤪
Naravno da ce pasti.Hoce trojka da se obogati preko nas gradzana
nije smanjena proizvodnja nego lopine hocete da izvozite nasu struju stoko providna
Potrosio 20 km struje ali tu je mrezarina, pdv, televizija, placanje nekavvih obnovljivih izvora energije i dodjoh na 60 km, dakle 40 km nameta koji nemaju veze sa strujom.
u hrvatskoj postoji 26 davatelja usluga elektricne energije, takmice se ko ce biti jeftiniji . Zasto u BIH postoji ovaj monopol ? Zasto se ne dozvoli isnivanje firmi da daju uslugu prodaje elektricne energije ?
Bio sam i u mrskoj Moskvi 2018, 108 davatelja usluga prodaje elektricne energije. Ne smije biti monopola na ovom kriticnom polju za potrosace. U Moskvi je struja 1/20 cijene Elektroprivrede BIH, doduse oni svi kuhaju na plin pa im struja dodje ko nama voda cak i jeftinije.
Trojkin kadar za direktora elektroprivrede Buljubašić inače bivši direktor Vodovoda i kanalizacije u Srebreniku jako sposoban lik kao i ovi izdajnici trojanderi što ga postaviše.
Pa kako onda Vodovod i Kanalizacija Sarajevo u svojim obracunima koristi blok tarifu otkad znam za sebe?! Do 5m3, od 5m3 do 30m3 i preko 30m3, kako ovo niko ne obori?! Nemojte se nadati dobrom, prevalice oni ove troskove na nas potrosace...
HOOOCEMOOO OSTAVKUU !!!!!!
Dosta svijeta preslo na klimu, sad ce se ooet vracati na ugalj i saml ce se zagadjivanje povecati
Delegati umjesto da zavrse sa zakonom o omogucavanju instaliranja panela na krovove i time visak struje prodaju u inostranstvo, oni po dzepu sirotinje.
"Stručnjaci"
Kako mogu uvesti blok tarife nije ista potrosnja u domaćinstvima gdje ima 2 člana i pet ili šest ili cak više i gdje ima djece vise...ova blok tarifa je mjera za dva penzionera i mozda troclanu porodicu, jedino da se ne peremo ne kupamo i ne jedemo, zna se potrosnja koja je ljeti koja je zimi vide se oscilacije koje su sve ostalo je pljacka i udar na gradane i smanjenje nataliteta...koja porodica sa malom djecom moze da upali ves masinu i peglu jednom sedmično smjesno...
Pašće do kraja godine i obračunska snaga. Naime, radi se o fiktivnoj stavci koja se proizvoljno računa a prigovor na njen iznos se ignoriše.
Bravo za tekst.
Bravo za tekst.