Privreda
20

Promo / CPE radionica: Kako do bespovratnih sredstava za male i srednje firme – Horizont 2020

Centar za poslovnu edukaciju (CPE) i European Training Academy (ETA) iz Brisela, organizuju dvodnevnu interaktivnu radionicu „HORIZONT 2020 - kako aplicirati i dobiti sredstva iz EU“, 15. i 16. januara u Sarajevu. CPE poklanja 10 % popusta za prijave do 31. decembra. Zato požurite sa prijavom, jer broj učesnika je ograničen na 20.

Radionica ima za cilj razvoj kompetencija i vještina u okviru programa Evropske unije Horizont 2020 sa fokusom na srednje i malo preduzetništvo - SME Instruments te pregled mogućnosti finansiranja iz EU fondova sa fokusom na pozive u okviru Horizon 2020, Erasmus+ i IPA II. Na radionici će biti predstavljeni otvoreni pozivi za dostavu projektnih prijedloga, način pisanja uspješnog projektnog prijedloga, primjeri uspješnih Horizon 2020 i IPA II projektnih prijedloga te će polaznici obuke imati priliku da se konsultiraju sa predavačem o konkretnim projektnim idejama i prijedlozima za koje su zainteresirani. Radionica je namijenjena vlasnicima i menadžerima malih i srednjih preduzeća (MSP), mikro preduzeća, menadžmentu univerziteta, organizacija za podršku biznisu, agencija za podršku inovativnosti, udruženja poduzetnika i sl.

Praktična, “korak po korak” uputstva za ispunjavanje projektnog prijedloga: kako napisati svaki dio projektnog prijedloga, jednostavno i konkretno. Ocjenjivanje projektnih modela: pristup, metode i tehnike koje obezbjeđuju najbolje rezultate prilikom ocjenjivanja projektnih prijedloga. Naučite tajne uspjeha, korisne alate i tehnike te kako pripremiti optimalan i uspješan projektni prijedlog iz ugla ocjenjivača i najvažnije kako postići izvrsnost u pisanju projektnog prijedloga.

Ova radionica će promjeniti vaš način razmišljanja o pisanju projekata. Vratit ćete se u svoje firme i organizacije kao stručnjaci za H2020, IPA2 i EIDHR programe sa naprednim vještinama koje će vam pomoći da savladate izazove iz stvarnih situacija, napraviti značajan uticaj i osigurate finansijsku podršku za vaše projekte.

Kome je radionica namijenjena Radionica je namjenjena vlasnicima i menadžerima srednjih i malih preduzeća (MSP), mikro preduzeća, predstavnicima univerziteta, organizacija za podršku razvoja biznisa, agencija za podršku inovativnosti, udruženja preduzetnika i sl.

Koristi za učesnike Na obuci će biti predstavljeni otvoreni pozivi za dostavu projektnih prijedloga, način pisanja uspješnog projektnog prijedloga, primjeri uspješnih H2020 i IPA II projektnih prijedloga, te će polaznici obuke imati priliku da se konsultiraju sa predavačem o konkretnim projektnim idejama i prijedlozima za koje su zainteresirani.

Polaznici će naučiti: • O Horizont2020 programu • o ostalim projektima EU • kvalitetno pisanje projekata • o alatima za pisanje projekata • o metodama ocjenjivanje projekata • razvoj inovativnih ideja

Networking Iskoristite priliku za networking sa liderima i kolegama iz industrije.

Certifikat Po završetku treninga učesnici dobijaju European Training Academy certifikat.

Predavač: mr. sc. Boško Nektarijević MBA Diplomirao je menadžment u Parizu na poslovnoj školi IFAM. Magistrirao je na „Solvay Brussels School of Economics and Management“, Univerziteta u Briselu, a specijalizaciju završio na Harvard univerzitetu u SAD. Radio je kao izvršni direktor EU Acesss iz Brisela, zatim je vodio Balkansku bezbjednosnu mrežu.
Bio je na različitim pozicijama u EU institucijama, a trenutno je „Coach“ u EASME (Izvršnoj agenciji za mala i srednja preduzeća) i trening ekspert za REA ( Izvršna agenciju za istraživanje). Vodio je R&I saradnju EU – Turska, Balkan i zemalje Mediterana.
Više od 15 godina drži predavanja o pripremi i implementaciji EU projekta, kako unaprijediti liderske sposobnosti i kako da organizacije sa Balkana razviju svoj potencijal i da maksimalno iskoriste EU fondove. Napisao je 6 uspješnih Horizon2020 projekata.

Mjesto i vrijeme održavanja SARAJEVO – 15. i 16. januar 2019;, Hotel Hills

Požurite sa prijavom, broj učesnika je ograničen na 20 u grupi. Više informacija o radionici i prijave na https://trening.cpe.ba/horizon2020/ ili nas pozovite 033 260 505.