Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sad će naši reći da imaju petogodišnje zalihe ali po staroj cjeni
@Cesljari Jah. Nakupovali kad je bila najskuplja i treba im jedno 2 mjeseca da to potrose... a kad je obratno onda je ko @Dokle.
pa mora sad bit 1.70. Ali nas zabavljaju nekim novim problemima. Dodikom, Asimom, Sebijom, mrznjom, nacionalizmom, jezikom, zastavama.....
Na pumpama i dalje gorivo 2,30 KM a trebalo biti 1
@gidu Sebija jeste problem
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Naši sada samo na taj pad cijene dodaju akcizu da mi nebi osjetili ne daj bože taj pad cjene.
pa ne mogu pojeftiniti gorivo, ko ce nahraniti ovolike imbecile po opštinama, kantonima....
Ma kakva cijena nafte,koga to ineresuje.Problem je moj jarane šta će biti sa SDAooo.Ode nam Aoosim.
Početkom 2016. cijena nafte je bila najniža u dugo vremena, 36,72 USD, a gorivo kod nas 1.50-1.60. Sad je nafta još 6$ jeftinija nego tada, a kad uračunamo akcize koje su oko 20pf veće, gorivo bi trebalo pasti na sličnu ili malo veću cijenu nego tada. Živi bili pa vidjeli.
Kod nas jos nije kriza sa koronavirusom zato ce cijene nafte ostati iste.
Ne znam sto lažu, kod nas je cijena uvijek ista.
Sad ce distributeri u BiH dići cijene goriva
a u nas cijena na benziskoj kao i onda kada je bio brael nafte 200$ valja zaraditi za uhljebe...
Pa majku mu, čitav članak elaborat o "ratu" Rusije i S. Arabije, da bi na kraju samo jedana rečenica povezala koronu i naftu. Zbog čega senzacionalističko panični naslov, kada je u stvari igra Rusije i S. Arabije?
Vazno je da su Petrol pumpe gluhe pa to ne cuju kad pojeftini. Ali zato imaju sesto culo kad poskupi. Ubjedljivo najskuplji, prvi poskupe a daleko zadnji pojeftine.
BLOOMBERG - TOTALNI KOLAPS NA BURZAMA : https://tinyurl.com/pad-trzista-kapitala
Logično je naši pumpaši sad dignu cijene na 3KM
U cijenu jedne litre nafte na benziskoj stanici ukalkulisano je 1.30 KM drzavnih nameta. Dakle kad bi na svjestskim tristima nafta bila 1 $ po barelu i da distributeri zarade 10 feninga po litru cijena ne moze biti ispod 1.4 KM a vozimo se sumskim putevima.
@Cova Ipak nije mi jasno kako distributeri naplacuju 2.31 KM dizela dok su nabavne cijene bile 58$ po barelu a 2.26 KM po litru kad su nabavne 30$ po barelu. Ako nas ne uzme drzava lopatom onda ce distributeri. Kako god, pečeni smo.
Padaj marka i dvaes' mjera ti bila 👋
Svugdje ce pasti...Samo kod nas ce uvijek biti isto ili ce poskupljivati